facebook twitter

A causa de la gran diversitat de mecanismes que utilitzen les empreses transnacionals per fer valer els seus interessos, les lluites contra el poder corporatiu també són àmplies i diverses. Les recull aquest informe del col·lectiu RETS xarxa d’activistes que denuncia els abusos i les violacions dels drets humans i dels drets laborals per part de les empreses transnacionals

Imatge de Natasha Chub-Afanasyeva a FlickrImatge de Natasha Chub-Afanasyeva a Flickr

14/02/2017

Informe: Alternatives a l’anticooperació


A més de les lluites destinades a enfrontar els poders econòmics, també hi ha propostes i iniciatives en el pla polític, que intenten atacar els vincles de les empreses transnacionals amb les institucions públiques.


Així mateix, les propostes destinades a construir models polítics diferents també cobreixen un ampli ventall, en el qual figuren des de les lluites per recuperar la democràcia, fins a les diferents formes d’autoorganització, passant per les propostes de transformació de les institucions. Totes aquestes iniciatives, en la seva pluralitat, suposen espais de lluita contra el segrest de les institucions públiques per part del gran capital. A més s’enfronten el pensament únic, que pretén instaurar les polítiques neoliberals com a única alternativa, en benefici dels interessos privats.


El següent informe fa un breu repàs a aquelles experiències que s’estan donant a dia d’avui arreu del món, per construir una alternativa al sistema capitalista i crear contrapoders que enfronten el poder corporatiu. En la primera part, d’aquest article es tracta de diferenciar que és Economia Social del que és Economia Solidària. En la segona part, s’estudien alguns exemples de pràctiques que s’estan donant al segle XXI, i que ens permeten comprovar com l’Economia Solidària és una realitat amb diferents formes de desenvolupar-se.


Informe: Alternatives a l’anticooperació


Publicat per RETS, una xarxa d’activistes que denuncia els abusos i les violacions dels drets humans i dels drets laborals per part de les empreses transnacionals a través de la recerca, la comunicació i l’acció directa. Són independents i la seua missió és generar coneixement que qüestioni el discurs hegemònic que mostra les empreses transnacionals com un “agent de desenvolupament”.


Ajuda i normes d'ús

Participa


El missatge no compleix les normes
El teu nom
CAPTCHA Example
Validació humana
Codi de validació
Escriu el codi de validació  

e-Butlletí
El teu correu electrònic
novembre 2017
Dl.Dm.Dx.Dj.Dv.Ds.Dg.
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930