facebook twitter

Ja es poden donar jocs nous, no bèl·lics i no sexistes a les més de 80 oficines de l’ONG, que ja ha engegat la campanya ‘Els seus drets en joc’. Publicat a Xarxanet

Es poden donar joguines fins al 4 de gener. Font: Unsplash.Es poden donar joguines fins al 4 de gener. Font: Unsplash.

04/12/2018
Fins al 4 de gener, ja es poden donar joguines a les més de 80 oficines de la Creu Roja. L’ONG ha donat el tret de sortida a la 29a campanya de recollida de joguines, que aquest Nadal té l’objectiu d’arribar a 23.000 infants.


Les persones, entitats i empreses que vulguin posar el seu granet de sorra poden consultar el mapa de Creu Roja per saber quin punt de recollida els queda més a prop de casa.


Tal com va apuntar el vicepresident de l’ONG, Josep Quitet, en l’acte de presentació de la campanya, una de les fortaleses d’aquesta campanya és que la Creu Roja compta amb una xarxa territorial molt estesa, amb més de 1.500 voluntaris i un àmbit d’actuació que arriba a més de 400 municipis catalans.

 


Dret a gaudir del joc


Ni el 20% dels infants atesos per Creu Roja Joventut disposa de jocs o joguines. Així ho va constatar el darrer Butlletí de Vulnerabilitat de la Creu Roja.


Davant d’aquestes dades, l’ONG cada any impulsa aquesta campanya per complir amb una norma establerta a la Convenció dels Drets de l’Infant. L’article 31 d’aquest document reconeix el dret al joc de tots els nens i nenes.

 


Joguines amb valors


No val qualsevol joguina. Tal com van destacar membres de l’ONG, les joguines que volen recaptar han de ser educatives i, per tant, no poden ser sexistes ni bèl·liques.


Tant nens com nenes han de tenir el mateix accés a les joguines, independentment del seu sexe. “Cal que es familiaritzin amb aspectes de la realitat, sense distinció de rol per diferència de gènere”, expliquen al projecte.


D’altra banda, l’entitat aposta per joguines no bèl·liques, que han de servir per evitar la violència i fomentar la socialització dels infants en una cultura de pau.


A més, l’ONG proposa joguines cooperatives que permetin adquirir els valors de tolerància i del treball en equip, en oposició a l’individualisme.


Educatives


L’ONG considera que les joguines són objectes que van més enllà del simple bé de consum. Tenen un poder transformador perquè, a través de la relació entre l’infant i el joc, es poden canviar certs valors interioritzats i imposats per les pautes culturals.


L’entitat vol destacar la importància dels jocs en l’educació dels nens i les nens. “És una eina que permet el creixement de l’infant”, va explicar Rosa Alcalá, directora de Creu Roja Joventut a Catalunya.


La joguina forma part d’un espai d’aprenentatge que, de vegades, és fins i tot més important que el de l’educació formal”, va assegurar Meritxell Benedí, directora general de Serveis Socials al departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Publicat a Xarxanet


El teu correu electrònic
agost 2019
Dl.Dm.Dx.Dj.Dv.Ds.Dg.
1234
567

Presentació del vídeo: Les bones pràctiques en la campanya agrària:
(Dijous 8 d'agost a les 11:30h a la sala d’actes Unió de Pagesos de Lleida, C/ Riu Bessos N22.)

8
91011
12131415161718
19202122232425
262728293031