facebook twitter

Parlament inaugural a Humoràlia 2017: "Espanya es va comprometre a acollir la xifra irrisòria de 17.337 persones amb la data límit d’acollida del 26 del passat setembre. Denunciem l’incompliment inhumà del seu compromís: tan sols es va acollir el 14% de la quota acordada".

13/11/2017

El món viu una etapa convulsa en què conflueixen esdeveniments de diferent naturalesa, però tots ells amb un denominador comú: la violència que generen. Les guerres, però també la inestabilitat política, la discriminació, els desastres naturals, la pobresa extrema i, en definitiva, la vulneració dels drets humans impedeixen portar una vida digna a milions de persones a tot el planeta. Aquests fets són les causes que empenyen les poblacions dels països que els pateixen a cercar una oportunitat de sobreviure lluny de casa seva, a la recerca de dignitat, sota una migració forçada de la qual totes i tots en som responsables.

Com a entitats que treballem en l’àmbit de la Cooperació, Pau i Drets Humans i des de la responsabilitat que ens pertoca en la construcció d’un món més just, digne i solidari; recordem i exigim a la comunitat internacional i, per tant, l’Estat espanyol en tant que és la seva obligació! que ha de reconèixer, respectar, protegir i garantir els drets de les persones. Espanya es va comprometre a acollir la xifra irrisòria de 17.337 persones amb la data límit d’acollida del 26 del passat setembre. Denunciem l’incompliment inhumà del seu compromís: tan sols es va acollir el 14% de la quota acordada.

Cal un compromís més gran de totes les administracions públiques vers les persones i, a més, cal fer front al discurs de la por i del tancament, que ha proporcionat rèdit polític als populismes xenòfobs. Per això també calen més campanyes institucionals que desmuntin els prejudicis i falsos estereotips en relació a les persones que arriben a casa nostra. Exigim una solució global i estructural que garanteixi l’aplicació efectiva del dret d’asil i, a més, remarquem la importància de reconèixer el Dret a Migrar recollit a la Carta dels drets Emergents.El teu correu electrònic
febrer 2018
Dl.Dm.Dx.Dj.Dv.Ds.Dg.
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728