facebook twitter

La iniciativa que impulsa Oxfam Intermón demana a tots els ajuntaments i altres institucions públiques que donin exemple i tinguin tolerància zero amb els paradisos fiscals.

12/07/2017

La campanya persegueix provocar canvis en la política de contractació municipal d’ajuntaments i altres institucions i aposta per la inclusió de criteris ètics en les convocatòries de licitació pública, de tal manera que es discrimini negativament aquelles empreses que tinguin filials en paradisos fiscals i s’incentivi les empreses que no duen a terme aquestes pràctiques d’elusió fiscal, fomentant així unes pràctiques econòmiques que reverteixin en el bé comú. La Coordinadora d'ONGD i aMS solidaris dóna suport per fer arribar la campanya als municipis i ha fet arribar als consistoris de la demarcació de Lleida la moció proposada per Oxfam Intermón.


Forats negres de la fiscalitat


Els paradisos fiscals són els forats negres de la fiscalitat. A través d’aquests paradisos, desapareixen milers de milions d’euros que haurien de destinar-se a finançar polítiques socials i serveis públics necessaris per a la ciutadania, especialment per a les persones més vulnerables. També tenen altres impactes socials negatius: destrueixen ocupació, agreugen crisis econòmiques, etc.


No és just que empreses que desvien beneficis a paradisos fiscals es puguin beneficiar de contractes públics.


Si signes la nostra petició, exigirem en nom teu en les reunions que mantinguem amb el govern, amb partits polítics i amb representants municipals els següents canvis:


1. Impulsar una contractació pública lliure de paradisos fiscals.


2. Reclamar als ajuntaments que contractin empreses que no operen en paradisos fiscals.


3. Fer entendre a les empreses que han de ser fiscalment responsables per aconseguir contractes públics.


També et pots sumar a l'iniciativa com a particular aquí


El teu correu electrònic
febrer 2018
Dl.Dm.Dx.Dj.Dv.Ds.Dg.
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728