Butlletí
El teu correu electrònic
Segueix-nos

Galeria de vídeos


‘La poderosa agricultura europea’ (2004, 59 min)

La poderosa agricultura europea from Josema Peaton on Vimeo.


Documental que mostra la relació entre les subvencions europees i la destrucció de l’agricultura i la ramaderia als països del Sud. El ‘Rebobina’ d’aquesta setmana se centra en denunciar polítiques agrícoles que poden explicar, en part, l’emergència humanitària que viu la Banya d’Àfrica.

La poderosa agricultura europea és un documental que aborda la pràctica de la Unió Europea de subvencionar la seva agricultura per competir en condicions avantatjoses amb els països del Sud. En el documental també són exposades les conseqüències que es deriven d'aquesta estratègia comercial per als països subdesenvolupats en costos socials, laborals i migratoris.

Amb uns productes agrícoles a preus menors que el seu cost de producció, Europa inunda els mercats de països on l’agricultura és sostenible, i acaba fent inviables els mercats interns de països el teixit agrícola i social dels quals resulta greument afectat.

El cas de Ghana


En el documental apareix reflectit entre d'altres el cas de Ghana, un país que fa anys era autosuficient alimentàriament i, en un intent de protegir-se de la invasió de productes europeus, va decidir establir aranzels als productes forans. Organismes internacionals que vetllen pel ‘bon funcionament’ de l'economia com l'FMI i el Banc Mundial van dictaminar que això anava contra les lleis del mercat i van obligar al govern de Ghana a eliminar-los.

Paradoxalment, l'agricultura europea, que no deixa de ser un sector fortament planificat econòmicament, produeix fins i tot més del que consumeix i exporta, i es veu en l'obligació de destruir literalment tones d'aliments a l'any.

Un problema afegit que s'aborda en el documental és de la immigració il·legal que Europa està tractant de combatre, alhora que amb les seves polítiques comercials fomenta aquest tipus d’immigració.

Veure "La poderosa agricultura europea" en grandària gran

Descarregar "La poderosa agricultura europea" (Gràcies a Documentalesa ...

La poderosa agricultura europea from Josema Vianant on Vimeo.

Informació extreta de Bloguerosrevolucion


Arxiu


La poderosa agricultura europea (59 min.)


‘Debtocracy’ (VOSE, 74 min)


‘Loose Change’ (VOSE, 82 min)


‘La doctrina del Shock’ (VOSE, 79 min)

Publicat 30/09/2011

TornarAjuda i normes d'ús

Participa


El missatge no compleix les normes
El teu nom
CAPTCHA Example
Validació humana
Codi de validació
Escriu el codi de validació  

Reconeixement-No comercial

imaginaIS