7 de cada 10 persones LGTBI+ amaguen la seva orientació sexual a la feina

El 72% de persones LGTBI+ torna a l’armari en el seu entorn laboral per evitar burles, comentaris negatius i per por a que la seva condició sexual o identitat de gènere els perjudiqui en el desenvolupament professional

El principal problema que detecta  l’Informe de l’Estat de l’LGTBI-fòbia a Catalunya el 2018 de l’Observatori Contra l’Homofòbia és la infradenúncia: el 62,8% de les incidències registrades al llarg d’aquest any no han estat finalment denunciades. L’entitat va registrar un total de 113 incidències durant el 2018, de les quals 41,6% corresponien a agressions verbals, físiques, assetjament i vexacions, i el 49,5% eren contra homes gais. L’organisme també ha detectat un increment de la transfòbia, centrat en la negació del dret d’admissió a persones trans en espais d’oci o públics, davant el qual fa una crida a les administracions per prioritzar les inspeccions a espais d’oci i públics que vulnerin drets fonamentals com la no discriminació per raó d’orientació sexual i/o identitat de gènere.

La prevalença de les agressions físiques i verbals com a primer àmbit de les incidències registrades fa imprescindible, segons l’OCH, l’execució de polítiques públiques que aturin la violència contra el col·lectiu LGTBI, amb especial impacte en homoes gais i bisexuals, garantint la seva seguretat i acompanyament legal i psicosocial de les víctimes.

Davant l’increment de les incidències en l’àmbit laboral, l’OCH requereix a les diferents administracions i en concret a la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies, desenvolupar amb les entitats especialitzades i els sindicats, l’article de la Llei 11/2014 que tracta sobre la integració del dret a la igualtat de tracte i oportunitats de les persoens LGTBI.

Aquest article de El Salto Diario parla sobre les conseqüències de l’LGTBIfòbia en l’àmbit laboral, a partir de les conclusions del  Proyecto Europeo Avanzando en la gestión de la diversidad LGTB+ en el sector público y privado (ADIM), que ha estat coordinat des del Ministeri d’Igualtat d’Espanya amb la Comissió per la Ciutadania i la Igualtat de Gènere de Portugal i la Universitat Complutense de Madrid. Segons l’informe, El 72% de persones LGTBI+ torna a l’armari en el seu entorn laboral per evitar burles, comentaris negatius i per por a que la seva condició sexual o identitat de gènere els perjudiqui en el desenvolupament professional.

A més d’exposar la situació que afronten les persones LGTB+ en els seus ambients laborals, el Projecte ADIM proposa diferents accions en empreses i institucions per promoure un ambient laboral inclusiu per les persones LGTB+ i per que les conductes discriminatòries no passin desapercebudes entre persones treballadores no LGTB+. En aquest sentit, el projecte també està enfocant-se en demostrar com les empreses que treballen la diversitat sexual «potencien la creativitat i la innovació, asseguren el benestar de les persones que treballen en elles i garanteixen la major implicació».

En motiu del 28J Jornada Internacional per l’Alliberament Sexual i de Gènere, l’Associació lleidatana Colors de Ponent organitza un calendari d’activitats per sensibilitzar i reflexionar sobre la diversitat afectiva i sexual i la identitat de gènere. Podeu consultar-lo a l’agenda de la Coordinadora d’ONGD.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard