[Càpsula Formativa] Introducció a l’Economia Social i Solidària i al model cooperatiu

13 abril, 2023
18:00 - 21:00
Jove La Palma

Introducció a l’Economia Social i Solidària i al model cooperatiu

Data: 13 de abril de 2023

Horari: de 18:00 a 21:00

Lloc: Lleida Jove – La Palma

Descripció:

Voldries iniciar un projecte emprenedor amb altres persones? T’agradaria fer-ho en el marc de l’Economia Social i Solidària (ESS)? Creus que la cooperativa podria ser una bona opció per al teu projecte, però no en saps gran cosa?

Aquesta sessió introductòria t’ajudarà a entendre a què ens referim quan parlem d’ESS, i les seves formes jurídiques. Ens centrarem en la cooperativa de treball associat com una bona eina per canalitzar projectes d’emprenedoria col·lectiva que prioritzen la satisfacció de les necessitats de les persones, per sobre del lucre.

Continguts:

Part 0. S’explicaran les ajudes FemCoop i el procés per presentar-s’hi. Convocatòria oberta per presentar sol·licituds des del 06/4/2023 fins a a 4/7/2023 (ambdós inclosos).

Part 1. Introducció a l’Economia Social i Solidària: els fonaments i les formes jurídiques de l’ESS

Part 2. La forma jurídica de la cooperativa: valors, principis cooperatius, funcionament i potencialitats

Part 3. Visita a la cooperativa Obrint Portes. Coneixerem aquest projecte que té per objectiu millorar l’accés a l’habitatge per aquelles persones que no tenen aquest dret garantit, a través de la rehabilitació d’habitatges en desús, mitjançant masoveria urbana.

Sessió exclusivament presencial.

Inscripcions

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard