[Matrícula curs] Expert universitari en estudis culturals i pedagògics LGBTIQ + (UdL)

23 setembre, 2021
15 octubre, 2021

Els estudis LGBTIQ + són un àmbit de coneixement interdisciplinari, amb més de mig segle de recorregut intel·lectual, que ha assolit un desenvolupament extraordinari en l’àmbit universitari internacional. Aquests estudis són el resultat de l’compromís personal i de la investigació científica de nombrosos investigadors i investigadores, paral·lels a les lluites col·lectives per aconseguir drets negats. Aquest curs ofereix una introducció a la seva història, a través de la lectura i l’anàlisi d’alguns textos fonamentals que seran la base per aprofundir en dues línies complementàries: la primera, al voltant de la creació artística, literària o cinematogràfica; la segona, vinculada a la pràctica pedagògica i social en l’àmbit de les humanitats i les arts, especialment.

De la mà de més de 20 docents universitaris, professionals i creadors, molt reconeguts, aquest curs abordarà qüestions d’indubtable atractiu i importància que enriquiran el bagatge personal, acadèmic i laboral de les persones matriculades, especialment si treballen en l’educació (ensenyaments secundària i universitària) i en el sector sociocultural, o si, senzillament, volen ampliar els seus coneixements en matèria de gènere. Bona part de l’equip docent té una dilatada trajectòria i ha publicat llibres sobre aquesta temàtica. El factor addicional que visquin en països tan diversos com Argentina, França, Gran Bretanya o Mèxic, entre d’altres, obre les portes a una internacionalització de la docència, afavorida per la virtualitat.

El curs és una de les primeres experiències universitàries d’aquesta tipologia a Espanya. La Universitat de Lleida vol promoure mesures de suport tant en l’àmbit de la formació com de la investigació per fer efectiva la visibilitat de les persones LGBTI, d’acord amb la Llei 11/2014, amb l’objectiu complementari d’eradicar les fòbies per orientació i identitat sexuals, encara presents en la nostra societat, malauradament.

Inscripcions i més informació aquí: http://www.cfc.udl.cat/fc/curso/3100

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard