Formació en línia: Cap a la transformació ecològica de la cooperació internacional

El curs aborda la integració del medi ambient i l’emergència climàtica en les polítiques de cooperació i està dirigit a professionals de la cooperació internacional tant del sector públic com privat
21 juny, 2021
13 juliol, 2021
de 16h a 18h
En línia

L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament organitza, amb la participació de la Universitat Rovira i Virgili, el Centre d’Estudis de Dret Ambiental de Tarragona i la Xarxa de Cooperació al Desenvolupament del Sud de Catalunya, una formació dirigida a professionals de la cooperació internacional que volen aprofundir els seus coneixements sobre temes ambientals i incorporar la perspectiva de justícia ambiental i climàtica.

L’objectiu del programa és oferir els coneixements bàsics especialitzats en temes ambientals i climàtics, fonamentals per a la presa de decisions, el disseny de polítiques, programes i projectes i per a la proposta de solucions més justes i ambientalment sostenibles en l’àmbit de la cooperació internacional.

El programa consta de cinc mòduls, estructurats en 8 temàtiques i 2 taules d’intercanvi d’experiències:

  • Introducció als reptes ambientals per a  la cooperació internacional
  • Introducció al dret ambiental. Eines i instruments per fonamentar les intervencions de cooperació
  • Cooperació internacional  per a la justícia ambiental
  • Ambientalització interna de les entitats de  cooperació
  • Com integrar el medi ambient i canvi climàtic en projectes de cooperació

Programa i més informació del curs

Els mòduls es troben interrelacionats entre si per avançar cap a l’ambientalització de les intervencions del sector de la cooperació internacional. Cada apartat estarà acompanyat d’un qüestionari d’opció múltiple per posar a prova els coneixements i els aprenentatges adquirits. Tot i que es tracta d’un programa seriat, és possible cursar els mòduls per separat d’acord amb les necessitats de les persones participants.

La iniciativa compta amb la col·laboració de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’Ajuntament de BarcelonaLa Fede.cat, les Coordinadores d’ONGD de Girona i Lleida, i la Xarxa de Consum Solidari.

Podeu accedir a les inscripcions a través de l’enllaç següent:

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard