Tithi Bhattacharya, Lorena Cabnal, Ochy Curiel, Christine Delphy, Ana Cecilia Dinerstein, Dilar Dirik, Elsa Dorlin, Jules Falquet, Silvia Federici, Nancy Fraser y Frigga Haug són, entre d’altres, les ponents d’aquesta edició.
Veure Programa Complert
La conferència s’organitza en dues columnes principals:
- La primera columna: Aquestes ponents, feministes històriques de prestigi mundial, d’una banda, exposaran i debatran certs aspectes de les seves obres com l’anàlisi del valor, el treball, la reproducció social, la racialització, la sexualització i l’estat. I de l’altra, aprofundiran en certes tesis i pràctiques dominants en l’àmbit feminista i marxista tradicional, des d’un feminisme decolonial, materialista, ecosocialista i transsocialista.
- La segona columna: els panells col·lectius, en els quals participaran els portaveus de les propostes, organitzacions i teories del sud global, així com les nacions apàtrides del nord global. La majoria dels participants provenen de la militància o l’activisme, així com de l’acadèmia, i presentaran ponències individuals i col·lectives d’organitzacions, moviments socials i sindicats.
La conferència serà retransmesa a través de la plataforma ZOOM. Els panells matinals s’emetran en versió original i els plens de la tarda tindran traducció simultània. Tota la informació sobre el congrés està disponible tant a la web www.marxfemconference.com així com a les xarxes socials.
La idea d’una conferència feminista marxista internacional sorgeix i s’organitza periòdicament sota l’aixopluc de la secció feminista del Berliner Institut für kritische Theorie (InkriT), al voltant de la figura de la sociòloga i filòsofa alemanya Frigga Haug. La conferència es va celebrar a Berlín (Alemanya) per primera vegada el 2015, seguida d’una segona conferència a Viena el 2016, amb una presència internacional creixent, i una tercera celebrada a Lund (Suècia) el 2018. La IV Conferència Internacional se celebrarà en línia, els dies 11, 12 i 13 de novembre de 2021.
La conferència serà finançada i organitzada per Transform! Europa i la Universitat del País Basc (UPV/EHU), juntament amb la Fundació Iratzar, Teoria Crítica Bilbo-Barcelona (BIBA CT), Institut für kritische Theorie (InkriT), Fundació Rosa Luxemburg i ParteHartuz.
XIII Tesis del Marxisme-Feminisme