IV Conferència Internacional Marxista Feminista

IV Conferència Femnista Marxista Internacional organitzada per Transform! Europe, Euskal Herriko Unibertsitatea (UPV/EHU), Iratzar Fundazioa, Critical Theory Bilbo-Barcelona (BIBA CT), Berliner Institut für Kritische Theorie (InkriT), la Fundació Rosa Luxemburg i ParteHartuz.
11 novembre, 2021
13 novembre, 2021
Veure programació
Modalitat online (cal inscripció)

Tithi Bhattacharya, Lorena Cabnal, Ochy Curiel, Christine Delphy, Ana Cecilia Dinerstein, Dilar Dirik, Elsa Dorlin, Jules Falquet, Silvia Federici, Nancy Fraser y Frigga Haug són, entre d’altres, les ponents d’aquesta edició.

Veure Programa Complert

La conferència s’organitza en dues columnes principals:

  • La primera columna: Aquestes ponents, feministes històriques de prestigi mundial, d’una banda, exposaran i debatran certs aspectes de les seves obres com l’anàlisi del valor, el treball, la reproducció social, la racialització, la sexualització i l’estat. I de l’altra, aprofundiran en certes tesis i pràctiques dominants en l’àmbit feminista i marxista tradicional, des d’un feminisme decolonial, materialista, ecosocialista i transsocialista.
  • La segona columna: els panells col·lectius, en els quals participaran els portaveus de les propostes, organitzacions i teories del sud global, així com les nacions apàtrides del nord global. La majoria dels participants provenen de la militància o l’activisme, així com de l’acadèmia, i presentaran ponències individuals i col·lectives d’organitzacions, moviments socials i sindicats.

La conferència serà retransmesa a través de la plataforma ZOOM. Els panells matinals s’emetran en versió original i els plens de la tarda tindran traducció simultània. Tota la informació sobre el congrés està disponible tant a la web www.marxfemconference.com així com a les xarxes socials.

La idea d’una conferència feminista marxista internacional sorgeix i s’organitza periòdicament sota l’aixopluc de la secció feminista del Berliner Institut für kritische Theorie (InkriT), al voltant de la figura de la sociòloga i filòsofa alemanya Frigga Haug. La conferència es va celebrar a Berlín (Alemanya) per primera vegada el 2015, seguida d’una segona conferència a Viena el 2016, amb una presència internacional creixent, i una tercera celebrada a Lund (Suècia) el 2018. La IV Conferència Internacional se celebrarà en línia, els dies 11, 12 i 13 de novembre de 2021.

La conferència serà finançada i organitzada per Transform! Europa i la Universitat del País Basc (UPV/EHU), juntament amb la Fundació Iratzar, Teoria Crítica Bilbo-Barcelona (BIBA CT), Institut für kritische Theorie (InkriT), Fundació Rosa Luxemburg i ParteHartuz.

XIII Tesis del Marxisme-Feminisme

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard