[Jornada] Geometries de l’exclusió social

20 abril, 2023
9:00 a 14:30
Edifici Transfronterer, UdL Campus Cappont

20.04.2023 | 9h | Edifici Transfronterer, Universitat de Lleida

Geometries de l’exclusió social”, adreçada al públic general, les entitats d’ECAS i les estudiants de la UdL, vol visibilitzar les històries humanes de l’exclusió social, així com posar de manifest el treball que fan les entitats en el territori.

La jornada està organitzada per la Comissió Territorial de Lleida d’ECAS, formada per les entitats Salesians Sant Jordi, Intress, Fundació Antisida de Lleida, Arrels Sant Ignasi, Associació Reintegra i Suara Cooperativa, i amb la col·laboració de les delegacions de Lleida del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya i del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya. 

 

PROGRAMA

8:30h. Recepció i acreditacions.

9h. Presentació institucional i inauguració de la jornada. A càrrec de Jaume Puy i Llorens, rector de la UdL, i d’Amparo Porcel, presidenta en funcions d’ECAS.

9:15h. Ponència inaugural “La pobresa i l’exclusió social. De què parlem?”. A càrrec de Rafa Allepuz, professor del departament d’Economia i Empresa i director de la Càtedra d’estudis sobre desigualtats socials de la UdL. Presenta i modera Iván Villoldo Pifarré, director del CREI de la Roureda d’Intress.

10h. Taula 1 “Viure i atendre l’exclusió”. Presenta i modera Pau Capell, vocal del Col·legi Professional de Treball Social de la delegació de Lleida.

  • “Treballar amb l’altre, entre el malestar i la impossibilitat”. A càrrec de José Miguel Leo, educador social i soci de la Institució Balmes de Barcelona, membre del GRES i professor col·laborador de la UOC.
  • “L’art de construir una xarxa”. A càrrec de Marina Arjó, directora estratègica de l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal del Segrià.
  • “Veus del desemparament”. A càrrec de Gemma Gallart, psicoanalista i presidenta de l’Associació Reintegra.

11:30h. Esmorzar. Càtering a càrrec de la Fundació Jericó.

12h. Taula 2 “Corresponsabilitat per transformar: relacions de l’administració amb les entitats socials”. Presenta i modera Mariví Chacón, periodista de TV Lleida. Hi participen:

  • Josep Ma Forné, director de l’Institut Català de l’Acolliment i les Adopcions de la Generalitat de Catalunya.
  • Mariama Sall, regidora de les Persones, Comunitat i Agenda 2030 de la Paeria de Lleida.
  • Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector.
  • Xavier Puig, vicepresident d’ ECAS.

13:30h. Ponència i debat final “Els discursos de l’exclusió avui”. A càrrec d’Albert Sales, politòleg i sociòleg, màster en polítiques públiques i doctor en criminologia. Presenta i modera Rosa Majoral, directora de la Fundació Arrels St. Ignasi de Lleida.

14:10h. Cloenda de la jornada. A càrrec de Mariona Puigdellívol, directora general d’ECAS.

14:30h. Presentació del Projecte FreeTimes, a càrrec d’Òscar Fillat, educador social responsable, i actuació musical del jove MJD.

 

Inscripcions (gratuïtes)

Descarrega el programa

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard