“La Coeducació a Catalunya, pràctiques i reptes”

4 abril, 2022
17:00 - 19:00h
Facultat d'Educació, UdL.

Des de la Plataforma Unitària contra les violències de gènere i InteRed ens plau informar-vos de la celebració de jornades de socialització de la Recerca “La Coeducació a Catalunya: pràctiques de referència i reptes”.

Aquest informe, desenvolupat durant el curs 2020-2021 de forma col·laborativa entre l’associació EduAlter i el Grup d’Educació i Gènere (GEG-UAB) de la Universitat Autònoma de Barcelona té com a objectius la visibilització de les pràctiques de referència en matèria de coeducació en centres d’educació secundària d’arreu de Catalunya, des d’un enfocament d’Educació per a la Justícia Global, i fer incidència en les polítiques públiques a partir de generar una anàlisi crítica entorn la normativa que funciona com a marc legislatiu d’aquestes pràctiques en el context català.

Les jornades tenen la intencionalitat de compartir els resultats i generar un espai per detectar quines accions educatives es desenvolupen de manera comunitària per a l’enfortiment i l’apoderament juvenil com a actors i actores de transformació social als territoris de Girona, Barcelona, Lleida i Tarragona.

“La Coeducació a Catalunya, pràctiques i reptes”

Recerca de  naturalesa  multi-modal que combina tècniques pròpies de les metodologies basades en les arts, i tècniques participatives, amb una aproximació eminentment qualitativa i emmarcada en la Investigació Activista Feminista (IAF) sobre la Coeducació a Catalunya. Considerem de gran importància que les representants de les institucions que lluiten per erradicar les violències masclistes del nostre territori, les docents dels centres educatius, les famílies participants, les professionals del sector de l’educació,  assisteixin a la presentació i puguin intervenir durant el torn de debat.

Per aquest motiu, ens plau convidar-vos a aquestes jornades que es celebraran a diferents territoris de Catalunya en diferents dates.

INFORMACIÓ GENERAL DE LES JORNADES

Programa

Inauguració

Presentació dels principals resultats de la recerca

Dinàmica participativa “Necessitats, reptes i futures línies d’acció al territori”

Dates i INSCRIPCIONS

  • Presentació a Girona, dilluns 28 de març. 17:30h a 19:30h. Sala d’actes de l’Institut Santiago Sobrequés.
  • Presentació a Barcelona, dimecres 30 de març. 18:00 a 20:00h. Facultat de Ciències de l’Educació, Universitat Autònoma de Barcelona.
  • Presentació a Lleida, dilluns 4 d’abril. 17:00 a 19:00h. Facultat d’Educació, Universitat de Lleida.
  • Presentació a Tortosa, dimarts 5 d’abril, Tarragona, 17:00 a19:00h. Campus de les Terres de l’Ebre, Universitat Rovira i Virgili.

Data límit d’inscripcions fins el 24 de març.

Les places son limitades, no et quedis sense dir la teva.

La recerca ha estat elaborada des de l’Associació Edualter i el Grup d’Educació i Gènere de la UAB, proposta emmarcada dins del Programa “Joves Mobilitzats per una vida lliure de violències” coordinat per InterRed i PUCVG i finançat per l’Agència Catalana de Cooperació.

 

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard