[Presentació] Pla Director Municipal de Cooperació de Lleida 2022-2025

Cap a la consciència, el respecte, la garantia i l’exercici dels Drets Humans.
20 desembre, 2022
18:30h
Cafè del teatre de l’escorxador (Carrer de Roca Labrador, 2, bis)

Des de  l’Àrea de Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Lleida, conjuntament amb la Unitat de Desenvolupament i Cooperació de la Universitat de Lleida i la Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida, amb el treball amb xarxa amb les diferents entitats de la ciutat, hem estat treballant en l’elaboració del Pla Director Municipal de Cooperació de Lleida 2022-2025: Cap a la consciència, el respecte, la garantia i l’exercici dels Drets Humans.

El Pla Director Municipal de Cooperació de l’Ajuntament de Lleida, vol respondre al canvi de paradigma de la cooperació municipal que ja vam iniciar ara fa tres anys. Un canvi cap a l’aplicació de l’Enfoc de Gènere i basat en Drets Humans com a enfocament estratègic i articulador de la política catalana de cooperació. D’una banda, per la seva proposta relativa a un model de desenvolupament sostenible centrat en la justícia social i de gènere a través de la promoció i l’exercici dels DH, i centrat en l’atenció als drets humans de les dones (en endavant, DHD), i, de l’altra, per la centralitat assignada als processos d’enfortiment de capacitats i empoderament i participació, tan essencials per a l’apropiació democràtica dels processos de transformació social i per al ple exercici de la ciutadania global-local (glocal) fonamentada en els drets.

Aquest pla director es va presentar en la darrera reunió del Consell Mixt de Cooperació el 16 de juny del 2022 i es va aprovar al Ple de la corporació del 29 de juliol de 2022, després de la participació de moltes entitats de la ciutat de Lleida, així com de diferents tècnics i departaments de l’ajuntament. Us adjuntem el pla en pdf.

Tot i que molts de vosaltres ja el coneixeu, perquè hi heu format part, volem fer un acte públic de presentació del Pla a totes aquelles entitats i persones que creguin que els hi pot interessar, però sobretot ha de ser un acte d’agraïment per acompanyar-nos en aquest procés, per la vostra implicació i participació.

Hi esteu convidades totes les persones que tant a títol individual com en representació d’alguna entitat, heu format part dels diferents equips tècnics de treball del procés participatiu per a l’elaboració del pla. Ens encantarà tenir aquest espai de retrobament i de celebració d’aquest treball en xarxa.

L’acte tindrà lloc, el dia 20 de desembre, a les 18.30h, al Cafè del teatre de l’escorxador (Carrer de Roca Labrador, 2, bis)

Per temes logístics cal confirmar assistència. Ho podeu fer enviant mail a: cooperacio@paeria.es

Descarregar Pla Director Municipal de Cooperació 2022-2025

 

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard