Seminari web: La paritat en la política municipal Catalunya-Senegal

Seminari web en el 10è aniversari de l’aprovació de la Llei de Paritat del Senegal
28 gener, 2021
28 gener, 2021
18:00
online

El 14 de maig de 2010 l’Assemblea Nacional del Senegal va aprovar, per una amplíssima majoria (només tres vots en contra), la Llei de Paritat del país, per la qual la paritat és condició indispensable per presentar-se a les eleccions i, per tant, hi ha d’haver una participació igualitària de dones i homes en les instàncies electives i semielectives: el Parlament, el Senat i les col·lectivitats locals. En les primeres eleccions legislatives posteriors a l’aprovació de la llei, la presència de dones a l’Assemblea va augmentar de 33 a 64 diputades, el 42,7 % del parlament. Avui, 10 anys després d’aquella fita:

Quina és la situació de la paritat en la política municipal senegalesa?
I si la comparem amb la paritat en la política municipal de Catalunya?
Quin és el rol de les dones electes?
Quin impacte polític, econòmic i social té aquest rol?
Quin nivell d’acceptació desperta entre la ciutadania?
Quins són els reptes de futur?

Són les qüestions que es debatran en el seminari web «La paritat en la política municipal Catalunya-Senegal», que tindrà lloc el dijous 28 de gener de 2021, a les 18 hores (Catalunya) a través de Zoom, en el marc del projecte «Apoderament polític-econòmic de les dones del Departament de Podor (PAPEF-Podor)», de la fundació Món-3, finançat per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD). L’acte comptarà amb traducció simultània francès <-> català i requereix inscripció prèvia.

Participants:

  • Carme Gual, directora de l’ACCD
  • Irene Maestro, presidenta de Món-3
  • Alexis Duroux, àrea de Cooperació de Món-3
  • Mame Penda Ba, directora del grup de recerca LASPAD (Laboratoire d’Analyse des Sociétés et Pouvoirs / Afrique – Diasporas), vicepresidenta de la Facultat de Ciències Jurídiques i Polítiques de la Universitat Gaston Berger de Saint-Louis (Senegal), i cofundadora del bloc Critical Investigations into Humanitarianism in Africa
  • Anta Diop Niang, primera tinenta d’alcalde de Dagana
  • Sandra Castro i Bayona, quarta tinenta d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes de l’Ajuntament de Lleida
  • Maria Montesinos, consultora en gènere i desenvolupament i professora del Màster de Cooperació UB
  • Presenta i modera: Celeste Muñoz, professora d’història de l’Àfrica a la Universitat de Barcelona

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard