[Taller] Compra pública socialment responsable

16 febrer, 2022
9.30h a 12.30h
En línia

From the UN Guiding Principles to mandatory due diligenca for promoting suistainable business practiec and the role of the public sector.*

*El Taller serà en anglès amb traducció simultànea i materials en castellà.

INSCRIPCIÓ: https://tuit.cat/bmddl

PROGRAMA

9.00h – Benvinguda i indicacions

9.10h – Conceptes i termes sobre Compra Pública Responsable

9.30h – Introducció a Empresa i Drets Humans

–  Repàs a la legislació internacional

– Principis rectors de les Nacions Unides sobre Empresa i Drets Humans

  •      Com s’apliquen en les empreses privades i el sector públic
  •      Estudi de cas

10.30h – Descans

10.45h – Canvis de paradigma

– Propera directiva europea sobre diligència deguda

  •      Quan, Què, Com i Implicacions
  •      Què s’espera del sector públic

11.15h – Drets Humans i reptes mediambientals del sector farmacèutic, Swedwatch

– Preguntes i respostes

12.15h – Tancament

12.30h – Cloenda

 

MÉS INFORMACIÓ:

Els principis rectors de les Nacions Unides sobre les empreses i drets humans es basen en el reconeixement de:

  1. a) Les actuals obligacions dels Estats de respectar, protegir i complir els drets humans i les llibertats fonamentals
  2. b) El paper de les empreses com a òrgans especialitzats de la societat que exerceixen funcions especialitzades i que han de complir totes les lleis aplicables i respectar els drets humans
  3. c) La necessitat que els drets i les obligacions vagin acompanyats de recursos adequats i efectius en cas d’incompliment.

El taller del proper dia 16 de febrer pren com a base aquests principis per repassar les lleis internacionals, vigents i en preparació, per garantir la defensa dels drets humans i el mediambient en el context de la compra pública en general, i del sector farmacèutic en particular.

ENACT, i SWEDWACTH com a entitat convidada, facilitaran les 3 hores i mitja de taller que té com a objectiu facilitar l’apropament de personal d’enitats públiques i privades a la temàtica de la compra socialment responsable.

Aquesta formació es desenvolupa en el marc del projecte de Farmamundi: El medicament, un bé estratègic per a la compra pública responsable, finançat per l’Ajuntament de Barcelona.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard