V SEMINARI | Justícia en un Món Global: Migracions i Crisi Ecosocial al S.XXI

Feminismes, identitats i drets col·lectius
30 novembre, 2021
2 desembre, 2021
Veure programació
Semipresencial

Els dies 30 de novembre i 1 i 2 de desembre de 2021 tindrà lloc el V Seminari en Feminismes, identitats i drets col·lectius que organitza el Grup de Recerca en Anàlisi Social i Educativa (GRASE) de la Universitat de Lleida, aquest any amb el suport de l’Oficina de Desenvolupament i Cooperació de la universitat. Enguany el dediquem al tema de la “Justícia en un món global: migracions i crisi ecosocial al segle XXI”.

El seminari es planteja d’acord amb la idea que la qüestió de la justícia global és un tema rellevant en les societats actuals del segle XXI, en context de globalització, i amb l’impacte creixent de les deficiències i vulneracions en el compliment dels drets humans, dels drets socials, econòmics i polítics que s’experimenten. De més a més, sabem que les condicions de vida de les persones es veuen profundament afectades per les dinàmiques i interaccions de caràcter internacional, transnacional i ecològic. De manera que el fet global determina profundament les formes de vida de moltes. Aquest fet té conseqüències directes en les formes d’exclusió social, que no només són interseccionals en termes de classe, gènere, edat o ètnia, sinó que també estan vinculades a les tradicionalment anomenades relacions nord-sud. L’objectiu del seminari és l’anàlisi d’aquesta realitat per incorporar en la mirada universitària el coneixement de les polítiques del reconeixement, la rellevància de contemplar els drets col·lectius i reforçar i consolidar la justícia global a Catalunya i des de Catalunya.

Aquest és un seminari destinat a tota la comunitat universitària però també amb vocació de transferència social a la ciutat. Per això és obert a tots els públics prèvia inscripció.

Podeu consultar el programa del seminari i la informació complementària al web.

Veure Cartell V Seminari

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard