VII Concurs fotogràfic feminista Leonor Pedrico

El grup de Dones de Lleida (Grup Feminista de Ponent) convoca el VII Concurs fotogràfic feminista Leonor Pedrico Serradell per visibilitzar les dones en tots els fronts, perquè la fotografia esdevingui una eina per expressar maneres feministes de veure i viure el món.
15 novembre, 2020
15 febrer, 2021
BASES
1. Participants
Es podran presentar al premi les i els artistes majors de 16 anys amb una sèrie d’entre 3 i 5 fotografies, sense ús comercial.
La participació en aquest premi suposa la total acceptació d’aquestes bases i la conformitat amb la decisió del jurat.
2. Tema
Tema: DONES i CURIES
La pandèmia de la Covid 19 requereix d’altes dosis de cures en tots els aspectes essencials de la nostra vida. Un cop més són les dones les que duen a terme les tasques fonamentals per al sosteniment de la vida: atenció a les persones grans, a la infància, a les persones
malaltes, a la família i a la comunitat. Les dones seguim ocupant llocs de treball vinculats a les cures i a la reproducció de la vida altament feminitzats i precaritzats: personal de neteja, sanitari i de cures; totes elles ocupacions que han d’estar a primera línia de front de la Covid 19. A la bretxa salarial ara hi hem sumat l’exposició al contagi del virus i el risc per a la salut. El concurs fotogràfic feminista Leonor Pedrico Serradell dedica la VII edició a les dones que realitzen treball de cures de forma remunerada o no, en espais laborals, socials o a la llar. A totes les dones que s’ocupen de cuidar, atendre, alimentar, guarir, acomboiar, protegir i acompanyar a les persones i a la comunitat, a les dones que posen la vida al centre de tot.
3. Presentació de les obres
Per a concursar els i les participants hauran d’enviar en format digital la seva composició fotogràfica. La documentació s’haurà de fer arribar a: premileopedrico@gmail.com
Es presentarà dos documents. En el primer hi ha de constar un pseudònim, el títol de les fotografies o la composició fotogràfica i
una breu explicació de l’obra presentada.
En el segon document el nom de l’artista, el pseudònim i un breu currículum de l’artista on hi consti professió, telèfon i adreça electrònica de contacte.
Les fotografies s’enviaran per wetransfer (o plataformes similars) a la mateixa adreça de correu electrònic premileopedrico@gmail.com i amb el pseudònim en el text. Aquesta pot ser una sèrie d’entre 3 i 5 imatges amb una resolució de 300 dpp en format TIF (recomanat) o similar, màxim de 100MB per fotografia o bé una composició fotogràfica amb un màxim de 5 fotografies. Les fotografies poden ser en B/N i/o color. Poden ser realitzades amb càmera analògica o digital.
No s’admetran aquelles obres que incompleixin les condicions exposades en les bases del concurs.
4. Drets d’Autor/a
La participació en el concurs implica l’acceptació de totes i cada una de les seves bases.
El Grup de Dones de Lleida disposarà del dret de reproducció de les obres premiades en publicacions relacionades amb la difusió del grup, citant el nom de la persona autora, que cedeix desinteressadament els drets de reproducció a l’organització del concurs per aquesta finalitat. Aquesta cessió és de caràcter no exclusiu. Les persones participants declaren ser autores de cada obra presentada al concurs i posseir tots els drets sobre les obres, així com les corresponents autoritzacions de persones i espais privats recollits en les imatges.
5. Protecció de dades de caràcter personal:
D’acord amb Reglament General de Protecció de Dades (Reglament UE 2016/619 del Parlament Europeu i del Consell) (RGPD), us informem que les dades de participació al concurs no seràn cedides sense el vostre consentiment i que només s’utilitzaran per la comunicació de l’entitat en relació amb el premi.
Així mateix, podeu exercir els vostres drets d’accés, rectificació, supressió i portabilitat de les vostres dades i de limitació o oposició del seu tractament posant-vos en contacte amb nosaltres via doneslleida@gmail.com.
6. Jurat
Estarà constituït per cinc dones entre les quals hi haurà tres membres del Grup de Dones de Lleida i dues professionals de la fotografia.
7. Premi
El premi consistirà en la publicació i exposició de cinc obres de la persona guanyadora i d’una fotografia de les tres finalistes en una
sala d’interès cultural de la ciutat de Lleida. També s’atorgarà una dotació econòmica de 150€ per al primer premi i de 50€ per al segon premi, a més d’altres accèssits que a criteri del jurat tinguin un interès social, artístic o educatiu. (Després de l’exposició a Lleida, el Grup de Dones de Lleida es reserva el dret d’oferir l’exposició a altres sales i entitats sense ànim de lucre).
El jurat podrà declarar desert el premi.
8. Termini i lliurament del premi
El termini de presentació s’obrirà el 15 de novembre de 2020 i fins el 15 de febrer de 2021.
El lliurament del premi tindrà lloc durant la primera quinzena del mes de març (coincidint amb els actes de commemoració del Dia Internacional de la Dona Treballadora) en un acte públic en una sala a determinar per l’organització.
Per sol·licitar més informació contacteu a premileopedrico@gmail.com

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard