[Webinar] ‘LA COVID-19: La nostra gran pandèmia, una epidèmia més per a molts països del Sud’.

Els casos de la República Democràtica del Congo i Moçambic: quan la pandèmia encadena amb altres epidèmies i malalties en contextos de crisi humanitària.
15 març, 2021
12:00
online
Aquest mes de març es compleix un any des que l’OMS va declarar que el coronavirus Covid-19 passava de ser una epidèmia a una pandèmia. Des de llavors, l’emergència sanitària ha transformat profundament les nostres vides, passant a ser el primer tema en l’agenda política. Si bé als països occidentals disposem de basta informació sobre com evolucionen els casos o els avanços en les vacunes, sabem molt poc sobre com està afectant la Covid-19 als països del Sud.

En aquest webinar volem centrar la mirada en el cas de Moçambic i la República Democràtica del Congo, dos països de l’Àfrica on porten anys convivint amb altres emergències sanitàries a causa de virus com el VIH o l’Ebola i on la taxa d’incidència de malalties com la malària, el xarampió, la tuberculosi, o pneumònies és alta i causa de morts evitables.

Com estan gestionant els països del Sud l’emergència sanitària per la #COVID19? Quan i a quin preu arribarà la vacuna a aquests països? Vacunació universal per seguretat o per justícia global?
Ho debatrem amb:

·         Louise Lalu Dimandja. Especialista en medicina comunitària. Treballa a ‘ICS (Institut Català de la Salut) com a pediatra. Màster en Salut Pública Internacional de l’Instituto de Salud Carlos III  de Madrid. Màster en Epidemiologia i Salut Pública de la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid. Màster en Capacitació Clínica Hospitalària de la Universitat de Barcelona. Màster en Malalties Infeccioses i Tractament Antiinfecciós de la Universitat CEU València.

·         Quique Bassat. Pediatre i epidemiòleg de l’Institut de Salut Global de Barcelona. Està especialitzat en medicina tropical, i ha treballat a Moçambic, sobretot en àrees rurals desenvolupant nous medicaments per a tractar la malària. Recentment ha participat en estudis i assajos de noves eina de prevenció i tractament de la Covid-19, especialment investigant la malaltia en nens, i també ha assessorat el Govern espanyol sobre la qüestió i sobre la reobertura d’escoles.

·         Germán Velásquez. Conseller especial per a Polítiques i Salut del South Center. Exdirector del programa de medicaments de l’OMS. President de la Càtedra de Farmamundi/UCM sobre l’accés a medicaments.

·         Carme Gual. Directora de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

Modera el debat la periodista Núria Vilà Coma.

Inscripció AQUÍ

 

Aquest webinar forma part d’un projecte de Farmamundi finançat per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament que va sorgir per a donar resposta sanitària a les conseqüències de la Covid-19 a la regió Kivu-Nord de la República Democràtica del Congo, on Farmamundi dóna suport a projectes locals per a reforçar el sistema de salut de la mà de l’entitat local FEPSI (Femmes Engagées pour la Promotion Integral de la Santé).

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard