[ Webinar] “Veus de dones pel clima. L’acció climàtica en clau de gènere, del local al global”

2 desembre, 2021
18:30h
Modalitat online (cal inscripció)

Des d’Ajuda en Acció conjuntament amb Amics de la Terra Mallorca organitzem la webinar “Veus de dones pel clima. L’acció climàtica en clau de gènere, del local al global”.

Pretenem reivindicar el paper de les dones com a agents actius per a l’acció climàtica, des d’una perspectiva global – local, i incidir en la necessitat de continuar avançant cap a la transversalització de l’enfocament de gènere i drets humans en la lluita contra l’emergència climàtica.

El seminari tindrà lloc el proper dijous 2 de desembre a les 18:30h a través de la plataforma Zoom.  Aquest és l’enllaç d’inscripció a la webinar: https://tinyurl.com/DonesPelClima

Participaran d’aquest seminari:

  • Cristina Alonso (Responsable de Justícia Climàtica i Energia d’Amics de la Terra Espanya i responsable del seguiment per part d’Amics de la Terra de les negociacions internacionals COP25 i COP26), que farà una anàlisi en clau de gènere de la COP 26 i parlarà de les bestretes de l’Acord de París.
  • Aina Calafat (Responsable d’Incidència i Projectes Internacionals de la SEAE, Societat Espanyola d’Agricultura Ecològica/Agroecologia) que s’encarregarà de visibilitzar les eines de les què disposem com a ciutadania per prendre consciència de l’acció pel clima, concretament dins l’àmbit de l’agroecologia al territori balear.
  • Tamara Lagos (Oficial de Cooperació de l’Àrea de Desenvolupament Territorial del Corredor Sec, Ajuda en Acció Nicaragua), que parlarà sobre els desafiaments de les dones davant l’emergència climàtica al Corredor Seco de Nicaragua i de les vivències i experiències de dones d’entorns rurals que han emprès accions resilients per adaptar-se al canvi climàtic.

La sessió contempla un espai de fila zero dinamitzada per Laura Celià, Directora General de Cooperació del Govern de les Illes Balears. Aquest espai servirà per reflexionar sobre el paper de les polítiques públiques en el reforçament de l’acció climàtica i en l’apoderament i el lideratge de les dones en projectes i accions per fer front a l’emergència climàtica,  afavorint un espai de conversa enriquidor i multidireccional.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard