Animació a peu de carrer amb la Coordinadora d’ONGD i l’Animac

El cineasta Emilio Martí realitzarà en directe, al Pati de les Comèdies, l'animació dels dibuixos sobre el bombardeig de Lleida de 1937 que han realitzat alumnat d'escoles i instituts de Lleida.

El proper divendres dia 4 de febrer, de 15:00 a 18:00 tindrà lloc, al Pati de les Comèdies, una sessió d’animació a càrrec del cineasta i animador Emilio Martí, que a peu de carrer mostrarà com de manera senzilla però amb dedicació es pot “donar vida” a qualsevol dibuix. De la sessió en sortirà un curtmetratge sobre el bombardeig de Lleida del 2N de 1937, fet amb dibuixos d’alumnes de primària i secundària de centres educatius de Lleida que es projectarà a l’espai Animacrea de l’Animac.

Aquesta activitat forma part de la proposta educativa que La Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida, la plataforma Desmilitaritzem l’Educació i l’Associació Lleida per la Unesco, juntament amb la Paeria i la col·laboració del Pla Educatiu d’Entorn i altres d’agents educatius i socials de Lleida, van elaborar en motiu del DENIP, el Dia Escolar de la No Violència i la Pau.

Aquesta proposta de ciutat, buscava anar més enllà de la data del DENIP, el 30 de gener, per facilitar que la cultura de la pau i la memòria històrica siguin temes transversals a treballar a l’escola durant tot el curs. Per això, al voltant de la temàtica de la memòria del bombardeig de Lleida i el Liceu Escolar, lligat amb el dret a l’educació i la seguretat a l’escola, s’han proposat diferents activitats per als centres: aprendre sobre els Drets de la Infància i la Declaració Escoles Segures de les Nacions Unides, elaborar un curtmetratge d’animació a l’aula amb el suport de l’alumnat de l’EAM Leandre Cristòfol; realitzar una performance amb la guia de l’Aula de Teatre i participar en el curtmetratge conjunt que realitzarà Emilio Martí amb els dibuixos i les idees que han anat sortint a les classes, i que animarà en aquesta sessió davant l’escultura d’homenatge al Liceu Escolar, amb els carrers de Lleida com a decorat.


El resultat final d’aquest curtmetratge que portarà el missatge “mai més bombes sobre escoles” i que la Coordinadora utilitzarà per a fer sensibilització sobre la cultura de la pau i el desarmament, es podrà veure el diumenge 6 de febrer a partir de les 18:00 a l’espai Animacrea, dins el programa de l’Animac, amb entrada gratuïta. També es podrà veure, durant el festival, un petit making off de com l’alumnat dels centres educatius de Lleida han treballat l’animació per la pau a les aules. 

L’objectiu d’aquesta activitat és educar per la pau i la concòrdia a l’hora que és mostrar la capacitat transformadora del cinema d’animació i l’adaptabilitat de la tècnica de l’Stop Motion per a realitzar continguts educatius a les escoles. Amb la col·laboració amb l’Animac i amb aquesta activitat i a través de la interacció amb els vianants, la Coordinadora d’ONGD de Lleida vol contribuir a apropar la cultura de la pau i la no violència a tots els públics a través de les disciplines artístiques i la creativitat.

En cas de pluja, l’activitat es traslladarà a l’espai Animacrea, a la Llotja.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard