Aquest Nadal, reiniciem els nostres drets!

La crisi sanitària i econòmica que ha provocat el coronavirus ha posat de manifest que només posant la vida al centre (i no l'economia) podem sortir-nos-en sense deixar a ningú enrere.

La pandèmia ocasionada pel virus de la COVID-19 ha marcat l’any 2020 i ha causat un gran impacte en les vides de totes les persones, i com en totes les crisis, les persones més vulnerables han estat les més afectades.

Hem vist com els confinaments agreujaven les situacions de violència de gènere, com la bretxa digital feia més profundes les desigualtats educatives, com les treballadores més essencials són a l’hora les més precaritzades. S’ha demostrat que els desnonaments i el sensellarisme provoquen contagis, que el desmantellament de la sanitat pública mata, i que la militarització dels carrers no ens protegeix contra un virus.

La crisi de la COVID-19 ha suposat també una greu retallada de drets i llibertats, començant per la limitació de la mobilitat i del dret a protesta, la paralització de processos administratius que ha deixat a moltes persones en situació irregular, i la major precarització del mercat laboral. Hem vist com han continuat els desnonaments malgrat l’estat d’alarma, i com moltes persones havien d’esperar mesos per cobrar l’ERTE i com molts petits negocis havien de tancar per impossibilitat de continuar fent front a les despeses.

La crisi sanitària i econòmica que ha provocat el coronavirus ha posat de manifest que només posant la vida al centre (i no l’economia) podem sortir-nos-en sense deixar a ningú enrere.

Ara més que mai és essencial que no defallim en la lluita contra la desigualtat i en la defensa activa dels nostres drets. Per això des de la Coordinadora d’ONGD i aMS continuem treballant per construir una societat més justa i igualitària i perquè el 2021 vingui ple de salut dignitat, solidaritat i justícia social.

Aquest nadal, reiniciem els nostres drets!

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard