Arrels Sant Ignasi Inicia una campanya per poder convertir-se en refugi climàtic

L’objectiu de l’entitat és convertir-se en refugi climàtic ampliant l’horari del seu Centre Obert durant l’estiu, per tal d’acollir a més persones en les hores més caloroses del dia i també els caps de setmana.

Durant els darrers anys hem pogut observar un augment de les temperatures a escala global, a Lleida hem arribat a superar els 40 graus a l’ombra. Aquesta calor excessiva comporta una pujada de la mortalitat especialment en els grups més vulnerables de persones, sigui per la seva situació socioeconòmica o per la seva condició, edat o salut i, per tant, pateixen més directament aquests efectes de la calor.

La previsió és que a causa dels efectes de la crisi climàtica la freqüència i la intensitat de les onades de calor augmentin, en aquests moments hi ha una onada de calor cada quatre anys de mitjana, i s’estima que aquesta freqüència augmenti.

Davant d’aquest panorama cal fer un canvi i adaptar-se a les noves temperatures, però és una tasca difícil per a les persones que no tenen un sostre on refugiar-se de la calor , la pujada de temperatures es converteix en un fet insuportable i fins i tot, letal. Una de les solucions més eficaces per combatre aquestes temperatures és la d’oferir serveis de refugi climàtic. Un refugi climàtic és un espai que proporciona confort tèrmic a la població, a la vegada que es mantenen altres usos o funcionalitats. Aquests espais estan especialment dirigits a persones vulnerables a la calor i al fred.

Amb l’objectiu de pal·liar els efectes de la calor en les persones més vulnerables a la nostra ciutat, l’entitat ha decidit esdevenir un refugi climàtic ampliant els horaris d’atenció a Arrels Centre Obert, el seu centre de dia per a persones en situació de sense llar. La motivació és que aquest espai pugui ser un lloc on les persones que​ no tenen on anar, puguin refugiar-se de la calor del carrer al migdia (en el període en què les temperatures són més altes).

Per tal de poder ampliar l’horari del centre de dilluns a divendres de 14h a 17h i també els caps de setmana de 13h a 17h des del juny al setembre, fan falta com a mínim 10.000€. I per aquest motiu, Arrels Sant Ignasi fa una crida a la solidaritat de la societat lleidatana i, per tant, que col·laborin per poder oferir un espai de refugi i caliu per aquells i aquelles en situació de sense llar.

Pots col·laborar a través d’aquest enllaç: https://arrelssantignasi.cat/som-refugi-climatic-dona

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard