Butlletí Especial: Dia Mundial de les Persones Refugiades

Imatge: Mireia Barés Fotografia
La setmana passada, amb motiu del #DiaMundialPersonesRefugiades, l'Eix Migracions i Refugi de la #Coordi vam participar de diverses accions per visibilitzar la situació que pateixen milers de persones arreu del món.

Al llarg de tota la setmana, a través d’aquestes infografies, les entitats de l’Eix Migracions i Refugi vam voler posar de manifest els grans oblidats de la #Covid19: les persones refugiades i migrades. Us convidem llegir el comunicat «L’Eix de Migracions i Refugi de Lleida reclama que la crisi de la Covid-19 no invisibilitzi la crisi humanitària que es viu a les fronteres»

Imagineu viure sempre confinats? L’estat d’alarma ha paralitzat els tràmits i prorrogat els terminis de les peticions d’asil i protecció internacional, i els sol·licitants es troben en la seva vida “en espera” amb moltes dificultats per poder treballar, formalitzar la seva documentació i accedir a ajudes econòmiques, quedant en una situació molt vulnerable.

A més, actualment es baten tots els rècords històrics de persones desplaçades i refugiades arreu del món. 79’5 milions de persones han hagut de fugir dels seus països per conflictes bèl·lics, canvi climàtic, pobresa i violència, i hi ha més de 25 milions de refugiats.

L’Àfrica subsahariana és la regió del món amb més camps de persones refugiades. El poble Sahrauí porta 44 anys en confinament, aïllat als campaments de la regió algeriana de Tinduf i amb l’amenaça de la COVID-19 molt a prop.

Si volem reivindicar #Lleida com a territori d’acollida, també és urgent que repensem el nostre model agrari per poder garantir la dignitat dels treballadors de la fruita i el futur per la pagesia. En aquest sentit, des de la Coordi vam tornar a reivindicar la #RegularitzacióJA per a totes les persones que viuen al nostre país.

Divendres 19, en el marc del cinefòrum We Exist, vam reflexionar sobre l’impacte de la desigualtat i la pobresa com a resultat d’una decisió política. Amb el testimoni en primera persona del Rodrigo, refugiat mexicà, vam apuntar l’obligació jurídica dels Estats a garantir el dret a l’asil. Humanitzem les xifres recordant que darrere hi ha una persona amb una història com la seva. La podeu recuperar aquí: https://www.youtube.com/watch?v=NNyS-oq03ww

Finalment, el dissabte 20 de juny, coindicint amb el #DiaMundialPersonesRefugiades, també vam sortir al carrer per denunciar que la llei d’Estrangeria ofega i per reclamar #RegularitzacioXTotes participant de la manifestació convocada per diverses entitats i col·lectius de persones migrades i antiracistes.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard