Carme Campoy, nova presidenta del Consell de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya

Substitueix Lluís Puigdemont en el càrrec i aposta per “descentralitzar les polítiques de cooperació arreu del territori”

La representant de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida, Carme Campoy, ha estat escollida nova presidenta del Consell de Cooperació al Desenvolupament (CCD). El relleu es produeix després que Lluís Puigdemont, representant de Coordinadora d’ONG Solidàries de les comarques gironines hagi esgotat el mandat adquirit el 2017.

Amb la nova elecció, serà la primera vegada que la presidència del CCD l’ocupa una persona vinculada al sector de la cooperació, pau i drets humans de les terres de Lleida. En aquest sentit, Carme Campoy assumeix la presidència del CCD amb la voluntat d’aportar una mirada descentralitzada i contribuir al desplegament de les polítiques de cooperació arreu de tot el territori català de forma equitativa i garantint-ne l’accessibilitat dels diferents actors. 

Des de l’any 2012, Carme Campoy és membre de l’ONG Alpicat Solidari i ha estat vinculada a projectes de cooperació a Baja Kunda (Gambia) i als campaments de refugiats sahrauís de Tindouf. Durant aquest període ha sigut la representant de la seva entitat a l’assemblea de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida, i des del 2020 també forma part de la Junta Directiva de la mateixa federació d’entitats solidàries, on va assumir la seva representació al CCD.

Carme Campoy, fisioterapeuta, antropòloga i docent a la Universitat de Lleida, ha fet recerca en l’àmbit de les cultures dels països en vies de desenvolupament i ha coordinat i avaluat projectes de cooperació internacional per la Universitat de Lleida, el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya o l’ONG Alpicat Solidari, de la qual n’és membre.

La nova presidenta del CCD vol contribuir a la construcció d’un nou relat entorn de la cooperació, generador de societat crítica, avançant en l’adopció de l’enfocament de gènere i basat en drets humans (EGiBDH). Entre els seus objectius també s’inclou potenciar l´articulació entre cooperació i coneixement i la incorporació d’una perspectiva feminista a la cooperació per al desenvolupament i a l’educació per a la transformació social. 

Consell de Cooperació al Desenvolupament

El CCD és l’òrgan consultiu i de participació de la comunitat catalana per al desenvolupament de l’activitat de l’Administració de la Generalitat en aquest àmbit i està format per representants de l’Administració de la Generalitat i de les organitzacions no governamentals per al desenvolupament i altres institucions, entitats i personalitats rellevants reconegudes com a membres destacats de la comunitat catalana per al desenvolupament.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard