Càritas i Arrels Sant Ignasi consideren que Lleida necessita un nou model d’acollida de temporers

Les entitats lleidatanes, referents en l’atenció i suport a persones en situació de vulnerabilitat, realitzen una valoració de la campanya de la fruita marcada per la COVID-19.

Un any més, Arrels Sant Ignasi i Càritas Diocesana de Lleida han participat en la campanya de temporers de la ciutat de Lleida als Pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida. Enguany la implicació de les entitats ha estat en la gestió de l’acollida i en el servei de menjador. En total, una seixantena de persones voluntàries s’hi ha implicat i sis persones contractades més han liderat l’equip tècnic durant tot el període, que s’ha estès des de principis de juliol i fins a mitjans de setembre. La crisi sanitària ha evidenciat la realitat d’aquest col·lectiu i ha posat de manifest la necessitat d’un nou model d’acollida de persones temporeres a la ciutat de Lleida.

Des d’Arrels Sant Ignasi i Càritas Diocesana de Lleida es fa una valoració molt positiva de la implicació de totes les persones que voluntàriament han participat d’aquest projecte, especialment entre els joves, fet que demostra com bona part de la societat lleidatana se sent interpel·lada en la necessitat de trobar una solució a una situació que es repeteix cada estiu.

Tanmateix, les entitats també fan palès que l’actual és un model caduc i que no soluciona el problema d’arrel, i emplacen a totes les administracions i als diversos agents socials implicats a començar com més aviat millor un treball conjunt que doni lloc a la creació d’un model d’acollida integral, estable, de futur i digne per a totes les persones.

En aquesta línia, Arrels Sant Ignasi i Càritas Diocesana de Lleida consideren que és moment de posar els fonaments perquè la propera primavera no es torni a produir una conjuntura similar, una realitat que fa massa anys que porta succeint-se a la ciutat de Lleida. I és que les entitats mostren preocupació per la forma improvisada amb què s’ha abordat la situació, havent de multiplicar esforços per poder donar una resposta adequada, tot i les dificultats afegides per la Covid-19.

Aquesta és una de les reivindicacions que es porta fent des de fa quasi 20 anys, període en què s’ha treballat per l’acollida de persones que arriben per treballar en la campanya. Entre tots i totes cal dirigir els esforços perquè Lleida sigui, veritablement, una ciutat d’acollida i hospitalària, amb l’objectiu que les persones treballadores que arriben a la nostra ciutat trobin el suport i l’acompanyament necessaris per viure la campanya amb condicions humanament dignes.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard