Acció col·lectiva dels centres educatius de Lleida pel Dia Escolar de la No Violència i la Pau

Més de 600 alumnes de diversos centres han participat en una instal·lació artística, de manera simultània a la plaça de Ricard Viñes, Camps Elisis i Parc de l’Aigua, per reflexionar sobre paraules, frases i expressions que generen violència i remarcar la importància de construir societats més pacífiques.

Els centres educatius de Lleida participen aquest dilluns en una acció col·lectiva per celebrar el Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP) per convertir-se, un any més, en els protagonistes de la cultura de la pau. Per reivindicar la Comunicació No Violenta, com a eina de construcció de pau i condemnar l’assetjament escolar, enguany s’ha fet una instal·lació artística col·lectiva a Ricard Viñes, Camps Elisis i Parc de l’Aigua.

L’acció col·lectiva s’ha fet de manera simultània, als tres espais públics, per reflexionar sobre la comunicació i com afecta a l’empatia i la convivència. La temàtica gira entorn a la Comunicació No Violenta com a eina de resolució de conflictes, però també de prevenció, retornant el valor als conceptes d’empatia, compassió, diàleg, entesa, escolta activa, responsabilitat i respecte. Es vol remarcar la importància de construir, també a partir del llenguatge, societats més pacífiques.

En aquesta acció col·lectiva han participat més de 600 alumnes dels centres escolars de Joan Oró, Ronda, Josep Lladonosa, Sant Jaume les Heures, Maria Rúbies, Joc de la Bola, Príncep de Viana, Parc de l’Aigua, Països Catalans, Camps Elisis, Escola Riu Segre i El Carme. Altres centres també replicaran l’acció als seus patis escolars.

La Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida, el Pla Educatiu d’Entorn (PEE) i el suport del Centre d’Art La Panera, han impulsat la proposta educativa amb l’objectiu que el DENIP surti al carrer. És una mostra més que Lleida és pionera en el treball en xarxa entre agents per aconseguir una ciutat Educadora. De fet, la proposta consta de diverses activitats i va més enllà de la commemoració d’avui i es treballa transversalment la cooperació i la solidaritat en projectes com aquest en el marc de l’Educació per la Transformació Social.

Els representants del Centre d’Art La Panera, membres d’UNESCO Lleida, del Pla Educatiu d’Entorn i el col·lectiu Aturem Les guerres han estat en aquesta activitat, en què es pretén fer un exercici de consciència, d’incidència i de reivindicació de la pau, a partir del treball en xarxa entre entitats, escoles i administració. I això, utilitzant eines com l’art, l’animació i les arts escèniques.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard