“Para la guerra nada”, un clam per la pau a Colòmbia

En els darrers mesos, el país ha patit una escalada de repressió i violència arran de les mobilitzacions massives contra les polítiques del govern d'Iván Duque

La cançó “Para la guerra nada” a càrrec de Che Sudaka i Marta Gómez, pretén ser un clam per la pau, especialment a Colòmbia, on el poble es manifesta pels carrers reclamant igualtat i justícia social.

La forta apujada de l’IVA prevista en plena tercera onada de la pandèmia, que finalment s’ha retirat, només va ser el detonant d’una revolta popular, política, social i cultural als carrers.

A Colòmbia la persistència del conflicte violent, l’exili colombià i la sortida forçada del país no han acabat amb la firma de l’Acord de Pau. Des del primer dia d’aquest nou cicle de mobilitzacions, la repressió és explícitament violenta, però per ara, el govern no sembla estar disposat aturar-ho. Una delegació catalana a Colòmbia ha denunciat el “règim autoritari encobert de democràcia“.

En les mobilitzacions permanents per una vida digna i contra el govern uribista d’Iván Duque des del 28 d’abril, segons l’ONG Tremblores, han assassinat més 73 persones i s’han comptabilitzat 1617 víctimes de violència física, 228 víctimes per trets d’arma de foc, 2005 detencions arbitràries en contra de manifestants, 784 intervencions violentes en el marc de protestes pacífiques.

Recentment, la Taula per Colòmbia va proposar una declaració al Consell Mixt de Cooperació de la Paeria en suport a la ciutadania colombiana i per exigir al govern colombià que garanteixi drets fonamentals arran de la repressió en les mobilitzacions viscudes els darrers mesos al país.

Lleida compta amb un important nombre de persones colombianes a la ciutat i també amb un teixit associatiu i organitzatiu que dóna suport a la construcció de pau i a la defensa dels drets humans a Colòmbia i a la població migrada i exiliada a la ciutat.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard