Comença la Crida Internacional d’obres per Humoràlia 2021

La Coordinadora d'ONGD i aMS de Lleida publica les bases i obre el període de recepció d'obres per a l'exposició Humoràlia 2021

La Crida Internacional d’obres d’humor gràfic amb temàtiques vinculades als Drets Humans nascuda de la col·laboració entre la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida i l’associació cultural Humoràlia, obre una nova edició dedicada a l’emergència climàtica i la justícia ambiental.

Enguany es compleixen 12 anys de l’inici de la col·laboració i de la proposta de certament, que va començar el 2009 amb la il·lustració dels Objectius de Desenvolupament del Mil·leni. Des d’aquella primera edició, el concurs internacional ha proposat diverses temàtiques com les Desigualtats (2011), o les migracions forçades (Nòmades, 2017) i l’última, dedicada als Drets de les Dones (Dones en Moviment, 2019).

El títol de l’edició de 2021 és SOS Clima: sense planeta no hi ha futur. L’emergència climàtica és ara mateix una de les majors amenaces per la humanitat i pels drets humans i la pandèmia del Covid-19 n’és una conseqüència, com també l’extinció d’espècies i les migracions provocades pel canvi climàtic. En aquesta edició, més enllà de visibilitzar les catastròfiques conseqüències pel planeta i per a les persones que tindria l’augment de la temperatura global més de 1’5ºC en relació a temps preindustrials, es preten visibilitzar la principal causa de l’escalfament global: un sistema de producció capitalista, extractivista, i d’explotació de recursos no renovables i finits que és insostenible i que produeix desigualtats, misèria, pèrdua d’habitats i de biodiversitat i contaminació amb l’únic objectiu del creixement econòmic il·limitat i la concentració de la riquesa.

Des de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida estem convençuts del potencial de l’art per a l’ educació transformadora, ja que el llenguatge visual, de la creativitat, del periodisme gràfic, de l’animació, ens connecta molt més amb la nostra sensibilitat.

Per aquest motiu a la Coordi apostem per activitats com Humoràlia, una crida internacional de dibuixants i artistes gràfics per il·lustrar una temàtica vinculada amb els Drets Humans, aquest any amb l’objectiu de sensibilitzar i estimular la reflexió sobre la necessitat d’actuar per la justícia climàtica.

Al certamen pot participar qualsevol artista professional o amateur, d’arreu del món, fent arribar com a màxim 3 obres en format DIN A4 a per e-mail a odm@coordinadora-ongd-lleida.cat a 300 dpi en format JPG o JPE, fins el 25 de juny de 2021.

Degut al caràcter solidari de la Mostra, les obres seleccionades no seran premiades amb cap quantitat econòmica però passaran a formar part de l’exposició itinerant i del catàleg que s’editarà amb les 50 obres finalistes, elegides per un jurat format per especialistes qualificats en la Solidaritat i en l’Humor Gràfic.

Us animem a participar de la Mostra i a fer-ne difusió. Podeu descarregar i consultar les bases completes, disponibles en català, castellà, anglès i francès aquí:

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard