Un centenar d’alumnes de diferents centres de Lleida aprenen Comunicació No Violenta a través de l’Animació

En el marc del DENIP i de l'Animac, alumnat de diferents centres de Lleida han realitzat un taller de creació de GIFS animats No Violents

Alumnat de 4rt de primària de l’Escola Frederic Godàs van poder gaudir el dijous 23 de febrer d’un taller impartit pel cineasta Emilio Martí i la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida a la biblioteca del seu centre, que es va convertir en un estudi d’animació per un matí on l’alumnat va poder aprendre a fer GIFS (petites animacions de menys de 10 segons que es reprodueixen en bucle) per la pau.

El mateix dijous a la tarda, alumnes dels instituts Joan Oró i Ronda, i dels Sis Municipal Centre Obert Remolins i Companyia van participar també en el taller que va tindre lloc a l’espai animacrea, a la Llotja, en el marc del festival Animac. El divendres va ser el torn de l’institut Josep Lladonosa, que amb alumnes de 4rt d’ESO, van poder aprendre una tècnica per “pacificar” les xarxes socials, a través de la creació d’aquests GIFS basats en la comunicació no violenta.

El taller formava part de les activitats proposades per la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida pel Dia Escolar de la No Violència i la Pau, que van iniciar el mes de novembre, amb una formació en Comunicació No Violenta per a professorat, i van continuar amb la creació d’una instal·lació artística col·lectiva, el 30 de gener, a les places Ricard Vinyes, Camps ELisis i Parc de l’Aigua on van participar més de 600 nens i nenes de centres educatius de la ciutat.

Aprofitant el poder transformador del cinema d’animació ,i gràcies a la col·laboració amb l’Animac i amb el cineasta Emilio Martí, els centres educatius de Lleida que havien treballat prèviament la Comunicació No Violenta a l’aula, van tenir l’opció de participar en el taller i reflexionar sobre com transformar una situació de conflicte a través del diàleg i amb l’ajuda de l’animació.

Els participants van elaborar guions i dibuixar storyboards sobre situacions de violència que haurien viscut i van pensar solucions alternatives a través de l’ús de la Comunicació No Violenta, convertint-los posteriorment en GIFS. Els centres educatius i l’alumnat van avaluar molt positivament l’experiència, i a més a més es van endur les animacions que podran fer servir per a “pacificar” converses a les seves xarxes socials.

Aquí podreu veure alguns d’aquests GIFS:

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard