El Consell Mixt de Cooperació es posiciona davant els conflictes mundials i les vulneracions de Drets Humans

Per primer cop, diverses entitats de Lleida van intervenir en el CMC per reclamar el posicionament de la Paeria en favor de Cuba, Palestina, Colòmbia i per l’accés universal a les vacunes contra la Covid-19

El Consell Mixt de Cooperació (CMC) de l’Ajuntament de Lleida s’ha posicionat en contra de les injustícies, les desigualtats i la vulneració de Drets Humans, d’acord amb la proposta del Fons Català de Cooperació (FCCD) i amb la participació de diverses entitats de Lleida.

La Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida valorem positivament la voluntat d’avançar perquè el CMC esdevingui un òrgan més participatiu on s’hi pugui abordar les vulneracions de drets en diferents països del món amb la participació directa dels col·lectius i entitats que fan accions de sensibilització i denuncia a la ciutat de Lleida.

En aquest sentit, la Coordinadora considerem imprescindible que aquestes accions més participatives en el CMC vinguin acompanyades de la coherència de les polítiques públiques municipals en totes les àrees i regidories avançant també en l’aplicació de l’Enfocament de Gènere i Basat en els Drets Humans (EGiBDH).

En aquest nou format del Consell Mixt de Cooperació (CMC) algunes de les ONGD de Lleida van exposar la situació d’alguns dels conflictes latents i es van poder abordar matèries relacionades amb la Cooperació Internacional i la Solidaritat.

En aquest sentit, l’Associació Casal d’Amistat amb Cuba va denunciar el bloqueig polític, econòmic, comercial i financer per part dels EUA contra Cuba i en suport a les campanyes d’enviament de xeringues per les vacunes.

Per la seva banda, l’entitat Unim Cultures va reclamar posicionament del CMC de l’Ajuntament de Lleida davant la defensa dels DH del poble palestí i va denunciar la violència, la política d’ocupació i apartheid per part d’Israel.

La Taula per Colòmbia va proposar una declaració en suport a la ciutadania colombiana amb l’objecte que el govern colombià garanteixi drets fonamentals i protegeixi qui els exerceix arran de la repressió per part dels cossos de seguretat de l’Estat, des que va començar l’aturada nacional, en protesta per la reforma tributària del govern de Duque.

Finalment, el CMC es va posicionar a favor de l’accés universal a les vacunes contra la Covid-19 arran d’una petició impulsada per Oxfam Intermón, Amnistia Internacional i Medicusmundi.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard