Publicada la convocatòria de subvencions de fons territorials de l’ACCD

L'ajut està destinat a l'enfortiment de les capacitats del teixit associatiu de les comarques de Lleida i Girona amb compromís amb els objectius de desenvolupament sostenible, la igualtat de gènere i els drets humans.

La dotació màxima de les subvencions previstes per a aquesta segona convocatòria és de 267.000 euros per a les entitats de la demarcació de Lleida i de 267.000 euros per a les entitats de la demarcació de Girona. L’import màxim que pot rebre cada entitat és de 25.000 euros.

Per a aquesta convocatòria, l’ACCD comptarà amb la Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida, i el Centre de Recursos per a la Pau i la Solidaritat (CeDRe) com a entitats col·laboradores per les demarcacions de Lleida i Girona, respectivament.

La convocatòria manté les tres línies de subvenció de la convocatòria de l’any anterior, i n’incorpora una quarta: 

  1. Enfortiment de l’estructura de l’entitat, en les despeses pròpies de funcionament.
  2. Enfortiment de capacitats per contribuir a l’apoderament de les entitats i millorar-ne l’eficàcia i eficiència (inclosos processos diagnòstics i estratègics interns, identificacions de projectes i aliances, processos de canvi organitzatiu així com processos formatius destinats al personal de l’entitat, inclòs el personal voluntari).
  3. Iniciatives de difusió o comunicació destinades a ampliar la cobertura de les actuacions de les entitats.
  4. Actuacions encaminades a incrementar la seva capacitat d’incidència en l’arena internacional.

Aquesta darrera és una nova línia d’actuació adreçada a incrementar les capacitats d’incidència i transformació de les entitats. Parteix de la constatació que la presència d’entitats catalanes amb estatus consultiu de l’ECOSOC malgrat la riquesa i l’experiència d’entitats catalanes. Per això, es considera rellevant poder proporcionar a les entitats l’acompanyament necessari per sol·licitar i obtenir l’estatus consultiu ECOSOC, que ofereix accés a tots els òrgans subsidiaris i mecanismes de drets humans de les Nacions Unides.

Text: Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament

Veure Convocatòria 2021

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard