Ajudes per a la realització d’activitats finançades per la Comissió Europea del Programa “Cos Europeu de Solidaritat” durant el 2022 (Convocatòria)

Inici convocatòria
23 febrer, 2022
Fi convocatòria
4 octubre, 2022
Organisme Otorgant

Ministerio de Derechos Sociales y Agenda 2030

Beneficiaris

Podran ser sol·licitants de les subvencions en el marc del Programa “Cos Europeu de Solidaritat” les persones físiques o jurídiques que compleixin els requisits per a cadascuna de les accions establerts en el Reglament (UE) 2021/888 del Parlament Europeu i del Consell, de 20 de maig de 2021, i en la guia del programa i, supletòriament, en la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions i en el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

En aquest sentit la Guia del Programa estableix el tipus d'organitzacions admissibles en cadascuna de les accions:

A) Per als projectes de voluntariat, podran ser sol·licitants, tal com recull la guia del programa, les organitzacions que estiguin en possessió d'un segell de qualitat per a organitzacions principals vàlid en la data límit de presentació de sol·licituds i les organitzacions que hagin sol·licitat un segell de qualitat per a organitzacions principals abans de la data límit de presentació de sol·licituds.

B) Els projectes de solidaritat podran ser sol·licitats per un grup d'almenys cinc joves d'entre divuit i trenta anys que resideixin legalment a Espanya i s'hagin inscrit en el portal del Cos Europeu de Solidaritat. Un dels joves del grup assumirà el paper de representant legal i s'ocuparà de presentar la sol·licitud. A més, podrà ser sol·licitant qualsevol organisme públic o privat, legalment establert a Espanya, en nom del grup que executarà el projecte.

Objecte

L'objecte de la present convocatòria de subvencions en el marc del Programa “Cos Europeu de Solidaritat” és incentivar la participació dels joves i les organitzacions en activitats de solidaritat accessibles i de gran qualitat com a mitjà de contribuir a reforçar la cohesió, la solidaritat, la democràcia i la ciutadania a Europa, responent al mateix temps als desafiaments de la societat i enfortint les comunitats, amb una obstinació especial a promoure la inclusió social, principalment a través del voluntariat.

Accions subvencionables

Es podran sol·licitar projectes en les següents accions:

a) Participació de joves en activitats solidàries:
- projectes de voluntariat;
- voluntariat en equip en àmbits d'alta prioritat;
- projectes de solidaritat.

b) Participació de joves en activitats solidàries relacionades amb l'ajuda humanitària («Voluntariat en el marc del Cos Voluntari Europeu d'Ajuda Humanitària»):
- Projectes de voluntariat en l'àmbit de l'ajuda humanitària.

c) A més, el Programa Cos Europeu de Solidaritat exigeix a les organitzacions que desitgin dur a terme projectes de voluntariat a presentar sol·licituds d'acreditació, denominades sol·licituds de Segell de Qualitat, proporcionant a les organitzacions acreditades d'aquest segell que acredita el compliment dels requisits de qualitat per a participar en el Programa.

Dotació pressupostària

8.485.894,00 euros. La seva distribució entre les diferents accions és la següent: - Projectes de voluntariat 7.279.313 - Projectes solidaris 1.206.581

Lloc presentació

Abans de la remissió d'una sol·licitud de subvenció de la Unió Europea en el marc del Programa “Cos Europeu de Solidaritat”, els sol·licitants hauran de registrar-se prèviament segons el procediment establert en la guia del programa i que s'indica a continuació: Per a registrar-se en el sistema de Registre d'organitzacions del Cos Europeu de Solidaritat, el representant de l'organització (o del grup informal de joves) ha de seguir els passos següents: 1r. Registrar la seva organització en el Servei d'Autenticació de la Comissió Europea (EU Login), si no s'havien registrat prèviament (https://webgate.ec.europa.eu/cas/eim/external/register.cgi). 2n. Iniciar sessió en el Portal del Participant (https://webgate.ec.europa.eu/erasmus-esc/organisationregistration/screen/home ) a través d'aquest compte EU Login i registrar l'organització en el Registre d'Organitzacions per als Programes Erasmus+ i Cos Europeu de Solidaritat, a través del que s'obtindrà un Codi d'Identificació del Participant (OID, per les seves sigles en anglès). Els sol·licitants poden trobar instruccions per a aquest procediment en la pàgina web de la ANE, o consultar el Manual d'Usuari publicat per la Comissió Europea. Per a sol·licitar una subvenció de la Unió Europea en el marc del Programa “Cos Europeu de Solidaritat”, els sol·licitants han d'utilitzar els formularis específics per a cada acció, als quals es pot accedir a través de la pàgina web del Cos Europeu de Solidaritat. (http://cuerpoeuropeodesolidaridad.injuve.es/es/recursos/formularios) Els sol·licitants han de presentar la seva sol·licitud en línia utilitzant únicament els formularis electrònics corresponents i incloent tots els annexos sol·licitats.

Termini de presentació

Tots els terminis de presentació de les sol·licituds especificats expiren a les 12.00 h (migdia), hora de Brussel·les.

– 23 de febrer de 2022, per a projectes que comencin entre l’1 de juny i el 31 de desembre del mateix any;

– 4 d’octubre de 2022, per a projectes que comencin entre l’1 de gener i el 31 de maig de l’any següent.

Normativa

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard