Ajuts a projectes d’ educació per la transformació social, els drets humans a la ciutat i la interculturalitat – L.10.4 (Convocatòria)

Inici convocatòria
5 maig, 2022
Fi convocatòria
7 juny, 2022
Organisme Otorgant

AJUNTAMENT DE LLEIDA
DRETS CIVILS I COOPERACIÓ

Beneficiaris

Poden ser beneficiàries d’aquests ajuts les persones físiques i/o jurídiques que estiguin legalment constituïdes com a entitat sense ànim de lucre, amb presència i base social a la ciutat de Lleida, realitzant un mínim d’una assemblea a l’any.

També hi podran optar els centres escolars (centres d’ensenyament reglat)

Objecte

Modalitat A) Projectes adreçats a treballar l’Educació per a la Transformació Social (EpTS) per a la construcció d’una ciutadania conscient, formada, crítica, compromesa i mobilitzada per a promoure els Drets Humans, la lluita contra el racisme i la xenofòbia, la cultura de pau i la justícia social, en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS),

Modalitat B) Projectes que promoguin els Drets Humans a la Ciutat, d’acord amb els principis fonamentals i els Drets esmentats a la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat.

Es prioritzaran les següents línies de treball:

B.1. Projectes de promoció dels Drets Humans a la Ciutat vinculats a la vulneració de Drets.

B.2. Projectes vinculats a la no discriminació per orientació sexual, identitat i/o expressió de gènere.

B.3. Projectes al voltant de la diversitat religiosa.

B.4. Projectes de recuperació de la Memòria Democràtica.

Modalitat C) Projectes adreçats a treballar la interculturalitat, la diversitat cultural, promovent la participació social dels col·lectius de persones migrades, la convivència i la cohesió social.

Requisits

a) Requisits específics:

1. Estar inscrita al Registre Municipal d’Entitats (RME) de l’Ajuntament de Lleida i tenir-hi les dades actualitzades. En el cas dels centres educatius caldrà certificació indicant que es tracta d’un centre d’ensenyament reglat.

2. Que entre els objectius de l’entitat es prevegi la realització d’activitats relacionades amb l’objecte de la convocatòria.

3. Disposar de l’estructura suficient per garantir el compliment dels objectius als quals es destinarà la subvenció.

Dotació pressupostària

37.156,00 €.

Quantia

La quantia de l’ajut no podrà superar 80% del total de la despesa i/o inversió subvencionable.

Lloc presentació

Les sol·licituds es presentaran per mitjans telemàtics, acompanyades de la documentació que preveuen aquestes bases, a través de l’apartat de tràmits de la Seu electrònica de l’Ajuntament de Lleida (https://www.paeria.es/subvencions).

El termini de presentació de les sol·licituds serà, d’un mes a partir de la publicació de la convocatòria al Butlletí Oficial de la Província. Si el termini finalitzés en dissabte, diumenge o dia festiu, aquest termini es prorrogarà fins el següent dilluns o dia hàbil posterior.

Normativa

Observacions

El termini de justificació serà 3 mesos després de la data de finalització del projecte, i el termini de realització, durant l’any 2022

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard