Ajuts destinats a entitats socials per a la provisió de béns i serveis de primera necessitat

Inici convocatòria
1 setembre, 2021
Fi convocatòria
1 octubre, 2021
Organisme Otorgant

AJUNTAMENT DE LLEIDA - ÀREA DE BENESTAR SOCIAL

Beneficiaris

Poden ser beneficiàries d’aquests ajuts les persones físiques i/o jurídiques que compleixin els requisits següents:
- Entitats del tercer sector legalment constituïdes i donades d’alta al registre d’entitats municipals de Lleida

Objecte

L’objecte d’aquesta concessió d’ajuts és donar suport econòmic a les entitats socials de la ciutat de Lleida per donar resposta a les demandes d’ajut rebudes, pel que fa a actuacions d’inclusió social per a la provisió de béns i serveis de primera necessitat, adreçades a persones en situació d’especial vulnerabilitat. Aquests ajuts econòmics aniran destinats al pagament puntual de béns i serveis de primera necessitat, tals com aliments, servei de proveïment de roba, i higiene, serveis d’acolliment residencial d’urgència, activitats extraescolars, de lleure infantil, gestions, tràmits i taxes administratives i altres.

Accions subvencionables

- Despeses per al desenvolupament d’activitats adreçades a la provisió de serveis d’aliments, roba, higiene i de suport en general a les famílies o que complementin les ofertes pels recursos públics existents.

- Despeses relacionades amb l’acolliment residencial d’urgència

- Despeses relacionades amb la gestió, tramitació i taxes derivades de la regularització administrativa de les persones.

- Despeses d’activitats extraescolars i de lleure infantil o d’altres relacionades amb la infància i adolescència.

- Despeses per al desenvolupament de projectes innovadors que cerquin alternatives afavorint l’ús dels establiments de la ciutat de Lleida, comerços i botigues o establiments de restauració i de proximitat dels barris, afavorint l’ús dels mateixos i avançant les fórmules tradicionals per tal de poder afavorir de forma normalitzada les situacions de precarietat econòmica de les famílies per tal de poder cobrir llurs necessitats bàsiques.

- Despeses per al desenvolupament de projectes que garanteixin prestacions actualment descobertes per la xarxa pública però que són imprescindibles per la qualitat de vida de les persones (tractaments odontològics, oftalmològics, material ortopèdic o tractament de podologia, així com tràmits administratius entre altres)

Dotació pressupostària

45.000,00 €.

Quantia

La quantia de l’ajut no podrà superar el 50 % del total de la despesa i/o inversió subvencionable.

La justificació de les actuacions subvencionades haurà de realitzar-se en un termini màxim de 3 mesos a partir de la data de finalització de les mateixes i com a màxim el dia 31 de març de l’any següent, tal i com s’especifica en les Bases especifiques d’aquesta Línia subvencionadora.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard