Ajuts a projectes d’Educació per a la Transformació Social, per al Foment dels Drets Humans a la Ciutat i la Interculturalitat

Inici convocatòria
8 juliol, 2021
Fi convocatòria
18 agost, 2021
Organisme Otorgant

Ajuntament de Lleida

Beneficiaris

Poden ser beneficiàries d’aquests ajuts les persones físiques i/o jurídiques que estiguin legalment constituïdes com a entitat sense ànim de lucre, amb presència i base social a la ciutat de Lleida, realitzant un mínim d’una assemblea a l’any.

També hi podran optar els centres escolars (centres d’ensenyament reglat).

Requisits

a) Requisits específics:

1. Estar inscrita al Registre Municipal d’Entitats (RME) de l’Ajuntament de Lleida i tenir-hi les dades actualitzades. En el cas dels centres educatius caldrà certificació indicant que es tracta d’un centre d’ensenyament reglat.

2. Que entre els objectius de l’entitat es prevegi la realització d’activitats relacionades amb l’objecte de la convocatòria.

3. Disposar de l’estructura suficient per garantir el compliment dels objectius als quals es destinarà la subvenció.

Accions subvencionables

a) L’import de la subvenció concedida haurà de destinar-se al finançament de l’actuació per a què ha estat sol·licitada. La subvenció podrà cobrir despeses directes i indirectes vinculades única i exclusivament al projecte subvencionat. Les despeses indirectes no podran excedir del 8% de la subvenció demanada i/o atorgada. S’entenen per despeses indirectes o administratives les lligades al funcionament de l’entitat i ONG per assegurar l’execució del projecte. No es finançaran despeses de personal de forma única. En cas que sigui necessari aquest finançament s’estudiarà cas per cas, previ informe favorable de la comissió tècnica.

b) Despeses no subvencionables:
Els impostos indirectes, com l’IVA, quan aquest sigui recuperable per les persones beneficiàries.

Dotació pressupostària

32.000,00€

Lloc presentació

Les sol·licituds es presentaran per mitjans telemàtics, acompanyades de la documentació que preveuen aquestes bases, a través de l’apartat de tràmits de la Seu electrònica de l’Ajuntament de Lleida

Formulari

La sol·licitud es realitzarà mitjançant el formulari específic de tramitació de la Seu electrònica de l’Ajuntament de Lleida.

Informació general

L’Ajuntament de Lleida fa pública la convocatòria per atorgar ajuts a projectes d’Educació per a la Transformació Social (EpTS) en els eixos de treball següents:

  • EpTS, la promoció dels drets humans, la cultura de pau i la justícia global, en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).
  • Sensibilització per al foment dels drets humans a la ciutat, la no discriminació per orientació sexual, identitat i/o expressió de gènere, la diversitat lingüística i religiosa i la recuperació de la Memòria Democràtica.
  • Sensibilització per a la mobilització social entorn a la diversitat cultural, la lluita contra el racisme i la xenofòbia. Treballar des de la perspectiva intercultural per a la conscienciació relativa als Drets Humans (DH) i Drets Humans de les Dones (DHD) per al foment de la convivència i la cohesió social

Tipologia de projectes

  • LÍNIA A: Projectes adreçats a treballar d’Educació per la Transformació Social (EpTS) per a la construcció d’una ciutadania conscient, formada, crítica, compromesa i mobilitzada per a promoure els drets humans, la cultura de pau i la justícia social, en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).
  • LINIA B: Projectes que promoguin els Drets Humans a la Ciutat, d’acord amb els principis fonamentals i els Drets esmentats a la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat.

Es prioritzaran les següents línies de treball:
B.1. Projectes de promoció dels Drets Humans a la Ciutat vinculats a la vulneració de Drets.
B.2. Projectes per la no discriminació per orientació sexual, identitat i/o expressió de gènere.
B.3. Projectes al voltant de la diversitat lingüística i religiosa.
B.4. Projectes de recuperació de la Memòria Democràtica

  • LÍNIA C: Projectes adreçats a treballar la interculturalitat, la diversitat cultural, la lluita contra el racisme i la xenofòbia, promovent la participació social dels col·lectius de persones migrades, la convivència i la cohesió social.

El termini de justificació serà 3 mesos després de la data de finalització del projecte.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard