Beques SOS Cultura: vulnerabilitat i emergència emocional

Impuls a la creació artística.

Inici convocatòria
25 octubre, 2021
Fi convocatòria
12 novembre, 2021
Organisme Otorgant

Fudació Carulla

Beneficiaris

A creadors amb una trajectòria mínima de dos anys i amb residència a Catalunya. S’hi poden presentar a títol individual o formant part d’un col·lectiu.

Objecte

Les beques van néixer l’any passat, durant la pandèmia, per donar suport a creadors culturals de carrer. Aquesta segona edició va dirigida a creadors que treballin en projectes culturals pensats per a persones que visquin en situació de vulnerabilitat i d’emergència emocional, com ho poden ser els joves, la gent gran o els infants. Aquest enfocament neix de les conclusions apreses al Mutare, on es va posar en evidència que la cultura és necessària per garantir el nostre benestar emocional.

Requisits

S’haurà d’involucrar activament el col·lectiu destinatari des del primer moment en el procés de creació.

Les creacions han de tenir una clara vocació transformadora i la intencionalitat de donar resposta a un repte social concret.

Demanem un compromís d’exhibició per garantir que tots els projectes escollits puguin sensibilitzar el públic.

Quantia

60.000 € en 10 beques.

Els efectes emocionals de la pandèmia són evidents, però l’impacte entre les persones que ja vivien una situació de vulnerabilitat és especialment devastador. Es tracta de grups que estan vivint una doble emergència: la de la falta d’oportunitats i l’emocional. Són col·lectius vulnerables invisibles a la majoria.

Amb la segona edició de les beques SOS Cultura volem fer visible aquesta realitat mitjançant creacions artístiques que impliquin les persones vulnerables des del primer moment.

Convocatòria oberta fins el 12 de novembre a les 12:00h (migdia).

Tota la informació aquí.

 

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard