Concurs Hip Hop per la pau

Inici convocatòria
16 setembre, 2022
Fi convocatòria
30 gener, 2023
Organisme Otorgant

Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

Beneficiaris

S’adreça a noies i nois de Catalunya de 12 a 25 anys que vulguin reflexionar sobre la pau i la noviolència a través del rap.

Objecte

Per fomentar la creativitat i donar visibilitat al compromís dels i les joves en l’àmbit de la pau.

Lloc presentació

Les candidatures s’han de presentar a través del portal de Tràmits de la Generalitat.

COM HI PODEU PARTICIPAR?
Escriviu uns versos, canteu-los a ritme de rap i graveu la peça en vídeo (màxim 4 minuts).

QUI POT PRESENTAR CANDIDATURES?
Un centre o entitat ubicat a Catalunya ha de presentar les candidatures. Si participeu en la modalitat 1, el vostre centre d’ensenyament podrà presentar la vostra candidatura. Si opteu per la modalitat 2, cal que un centre o entitat juvenil, cultural, cívica o d’acció socioeducativa faci la inscripció.

QUINS TEMES HAN D’ABORDAR LES CANÇONS?
Els versos han d’estar relacionats amb la celebració de les diferències; la convivència en els espais urbans o escolars; la crítica de la violència; la denúncia de violacions de drets humans; la solidaritat amb persones atrapades o que fugen de conflictes armats; o el paper dels i les joves en la construcció de pau.

QUÈ ES VALORARÀ?
Que la cançó tracti un dels temes mencionats més amunt, la qualitat de les lletres i la qualitat musical, la qualitat de la posada en escena i coreografia i les qualitats tècnica i artística de la gravació. També es valorarà la inclusió d’una perspectiva de gènere en el contingut dels versos i en la composició del grup.

ON, COM I QUAN S’HAN DE PRESENTAR LES CANDIDATURES?
Les candidatures s’han de presentar a través del portal de Tràmits de la Generalitat. La data límit és el 30 de gener de 2023, coincidint amb la celebració del Dia Escolar de la Noviolència i la Pau. L’obra audiovisual en suport digital s’haurà d’enviar a l’ICIP un cop presentada la candidatura, en un termini de 10 dies hàbils. L’ICIP informarà sobre com fer l’enviament al responsable del projecte indicat a la candidatura.

QUINS SÓN ELS PREMIS?
El primer premi consisteix en un enregistrament i producció musical d’una peça de rap en un estudi professional de gravació amb assessorament artístic. El segon premi consisteix en un taller de rap impartit a l’entitat o centre guanyador per un artista de hip-hop de reconegut prestigi.

QUI FORMARÀ EL JURAT?
Representants de l’ICIP, el Departament d’Educació, l’Agència Catalana de Joventut, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, professionals de la música, i altres persones amb experiència en el camp de la docència o l’educació i treball social.

A QUI VA DIRIGIT EL CONCURS?
El concurs té dues modalitats. Si sou estudiants d’educació secundària obligatòria, formació professional o batxillerat, us podeu presentar a la modalitat 1. Si teniu entre 12 i 25 anys i esteu vinculats a centres i entitats juvenils, culturals, cíviques o d’acció socioeducativa, us podeu presentar a la modalitat 2. En totes dues modalitats, us haureu de presentar en grup, format per un mínim de tres persones.

NECESSITEU ALGUN ACLARIMENT MÉS?
Poseu-vos en contacte amb nosaltres per telèfon (93 55442 70) o correu electrònic (convocatories@icip.cat). Visiteu
també la nostra pàgina web: www.icip.cat

 

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard