Les cooperatives sol·licitants han de complir els requisits següents:
Estar legalment constituïdes i estar inscrites al Registre de cooperatives de Catalunya en la data de publicació de la convocatòria corresponent.
No incórrer en cap de les circumstàncies que estableix l’article 13.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003).
La cooperativa i, si escau, les entitats membres integrades han d’estar al corrent de les obligacions tributàries davant de la Generalitat i l’Estat i les obligacions de pagament amb la Seguretat Social en el moment previ a la tramitació de les obligacions reconegudes pel Departament d’Empresa i Treball.
Els deutes que estiguin ajornats es considera que compleixen el requisit d’estar al corrent de compliment de les obligacions.
Atendre els usuaris i usuàries en qualsevol de les llengües oficials de Catalunya i redactar, almenys en català, la senyalització i els cartells d’informació general de caràcter fix i els documents d’oferta de serveis per als usuaris i els consumidors dels establiments oberts al públic, d’acord amb la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística (DOGC núm. 2553, de 9.1.1998).
No haver estat sancionades, per resolució ferma, per la comissió d’una infracció greu en matèria d’integració laboral de discapacitats o molt greu en matèria de relacions laborals o en matèria de seguretat i salut en el treball, de conformitat amb el text refós de la Llei sobre infraccions i sancions en l’ordre social, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2000, de 4 d’agost, o, si han estat sancionades, haver aplicat les mesures correctores previstes i abonat les quantitats requerides per a aquest concepte.
No haver estat mai objecte de sancions administratives fermes ni de sentències fermes condemnatòries per haver exercit o tolerat pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere. Així mateix, les persones sol·licitants han de respectar el que estableix la Llei 17/2015, de 21 de juliol, d’igualtat efectiva de dones i homes (DOGC núm. 6919, de 23.7.2015).
Les entitats amb un nombre de 50 treballadors i treballadores o més han de complir l’obligació que estableix l’article 42 del text refós de la Llei general de drets de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/2013, de 29 de novembre, de donar ocupació almenys a un 2% de treballadors i treballadores amb discapacitat sobre el nombre total dels de l’entitat, o de l’aplicació de les mesures alternatives de caràcter excepcional que regulen el Reial decret 364/2005, de 8 d’abril, i el Decret 86/2015, de 2 de juny.
En cas que l’empresa tingui una plantilla igual o superior a 25 persones, cal disposar dels mitjans per prevenir i detectar casos d’assetjament sexual i d’assetjament per raó de sexe en llurs centres de treball, amb l’acord dels agents socials, i tenir protocols d’abordatge i prevenció de l’assetjament sexual i per raó de sexe, de conformitat amb l’article 29 de la Llei 5/2008, de 24 d’abril, del dret de les dones a erradicar la violència masclista, modificada per la Llei 17/2020, de 22 de desembre.
Complir la normativa sobre propietat intel·lectual. Per a la realització de l’activitat objecte de la subvenció, s’ha de tenir en compte la normativa sobre la propietat intel·lectual a l’hora d’utilitzar qualsevol element susceptible de generar drets d’autor, si escau.
Informar si s’han demanat o obtingut altres ajuts públics o privats per a la mateixa activitat, fent constar la relació detallada amb l’entitat concedent i la quantitat sol·licitada i/o obtinguda.
Disposar d’un sistema d’organització i de gestió de la prevenció, d’acord amb la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscos laborals (BOE núm. 269, de 10.11.1995), i la normativa que la desplega.
No estar subjecte a una ordre de recuperació pendent després d’una decisió prèvia de la Comissió Europea que hagi declarat un ajut percebut il·legal i incompatible amb el mercat interior (a excepció dels ajuts destinats a reparar els perjudicis causats per determinats desastres naturals).
No trobar-se en situació de crisi (a excepció dels ajuts destinats a reparar els perjudicis causats per determinats desastres naturals).
No haver superat la quantitat màxima de 200.000,00 euros d’ajuts de minimis que pot rebre una empresa en el període de tres exercicis fiscals.
Les entitats sol·licitants també han de complir els requisits que consten a les bases específiques corresponents.
Acreditar la viabilitat econòmica i financera del projecte.