Premi de fotografia feminista Leonor Pedrico

Inici convocatòria
15 setembre, 2022
Fi convocatòria
15 febrer, 2023
Organisme Otorgant

Grup Feminista de Ponent (Grup de Dones de Lleida )

Beneficiaris

Es podran presentar al premi les i els artistes majors de 16 anys amb una sèrie d’entre 3 i 5 fotografies, sense ús comercial.
La participació en aquest premi suposa la total acceptació d’aquestes bases i la conformitat amb la decisió del jurat.

Lloc presentació

Per a concursar els i les participants hauran d’enviar en format digital la seva composició fotogràfica. La documentació s’haurà de fer arribar a: premileopedrico@gmail.com

2. Tema

Tema: El cos il·limitat de les dones

El cos de les dones és un camp de batalla polític, cultural, social, econòmic, sexual. Els nostres cossos són fruit de l’atzar i es modelen a través de la vida. El travessen edat, embarassos, malalties, felicitat, precarietat, amor, dolor, sexe, solitud, alegria. Els cossos de les dones són mirats, jutjats, culpats, puntuats, criticats. La publicitat en genera especulació i fetitxisme, i milers de nenes creixen emmirallant-se en cossos irreals i en qüestionen el seu pes, la seva alçada, les seues corbes i la forma dels seus pits. El capitalisme vol fins i tot convertir-lo en un recipient reproductiu per a vendre els infants-producte a compradors sense escrúpols.

Reivindiquem el cos de les dones en tota la seua magnificència: sumptuosos, opulents, grassos, prims, amb pits grans o petits, amb un pit, sense pits, amb cames llargues i esveltes o curtes i àgils o estàtiques. Cossos amb corbes i plans, cossos amb arrugues o amb pigues, cossos modelats i transformats o cossos a ritme de la vida que passa. Cossos normatius i cossos dissidents. Tots ells són els cossos de les dones, i tots ells són l’esplendidesa de ser dona.

3. Presentació de les obres

Per a concursar els i les participants hauran d’enviar en format digital la seva composició fotogràfica. La documentació s’haurà de fer arribar a: premileopedrico@gmail.com
Es presentarà dos documents. En el primer hi ha de constar un pseudònim, el títol de les fotografies o la composició fotogràfica i una breu explicació de l’obra presentada.
En el segon document el nom de l’artista, el pseudònim i un breu currículum de l’artista on hi consti professió, telèfon i adreça electrònica de contacte.

Les fotografies s’enviaran per wetransfer (o plataformes similars) a la mateixa adreça de correu electrònic premileopedrico@gmail.com i amb el pseudònim en el text. Aquesta pot ser una sèrie d’entre 3 i 5 imatges amb una resolució de 300 dpp en format TIF (recomanat) o similar, màxim de 100MB per fotografia o bé una composició fotogràfica amb un màxim de 5 fotografies. Les fotografies poden ser en B/N i/o color. Poden ser realitzades amb càmera analògica o digital.

No s’admetran aquelles obres que incompleixin les condicions exposades en les bases del concurs.

4. Drets d’Autor/a

La participació en el concurs implica l’acceptació de totes i cada una de les seves bases.
El Grup de Dones de Lleida disposarà del dret de reproducció de les obres premiades en publicacions relacionades amb la difusió del grup, citant el nom de la persona autora, que cedeix desinteressadament els drets de reproducció a l’organització del concurs per aquesta finalitat. Aquesta cessió és de caràcter no exclusiu.
Les persones participants declaren ser autores de cada obra presentada al concurs i posseir tots els drets sobre les obres, així com les corresponents autoritzacions de persones i espais privats recollits en les imatges.

5. Protecció de dades de caràcter personal:

D’acord amb Reglament General de Protecció de Dades (Reglament UE 2016/619 del Parlament Europeu i del Consell) (RGPD), us informem que les dades de participació al concurs no seràn cedides sense el vostre consentiment i que només s’utilitzaran per la comunicació de l’entitat en relació amb el premi.

Així mateix, podeu exercir els vostres drets d’accés, rectificació, supressió i portabilitat de les vostres dades i de limitació o oposició del seu tractament posant-vos en contacte amb nosaltres via doneslleida@gmail.com.

6. Jurat

Estarà constituït per cinc dones entre les quals hi haurà tres membres del Grup de Dones de Lleida i dues professionals de la fotografia.

7. Premi

El premi consistirà en la publicació i exposició de cinc obres de la persona guanyadora i d’una fotografia de les tres finalistes en una sala d’interès cultural de la ciutat de Lleida. També s’atorgarà una dotació econòmica de 150€ per al primer premi i de 50€ per al segon premi, a més d’altres accèssits que a criteri del jurat tinguin un interès social, artístic o educatiu. (Després de l’exposició a Lleida, el Grup de Dones de Lleida es reserva el dret d’oferir l’exposició a altres sales i entitats sense ànim de lucre).

El jurat podrà declarar desert el premi.

8. Termini i lliurament del premi

El termini de presentació s’obrirà el 15 de setembre de 2022 i fins el 15 de febrer de 2023.

El lliurament del premi tindrà lloc durant la primera quinzena del mes de març (coincidint amb els actes de commemoració del Dia Internacional de la Dona Treballadora) en un acte públic en una sala a determinar per l’organització.

Per sol·licitar més informació contacteu a
premileopedrico@gmail.com

Pàgina web: https://premileopedrico.cat/

Descarrega’t les bases en PDF.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard