Premi l’OESST a la millor iniciativa cooperativista de Ponent

Inici convocatòria
1 agost, 2022
Fi convocatòria
30 setembre, 2022
Organisme Otorgant

Ponent Coopera (l’Ateneu Cooperatiu de les terres de Lleida)

Beneficiaris

Projectes i inicaitives cooperativistes de Ponent

Objecte

El premi té per objecte el reconeixement i suport a la creació d’una nova iniciativa
cooperativista a Ponent, que intenti donar resposta a alguns dels reptes socials i
mediambientals del territori.
Es valorarà positivament aquells projectes contribueixin a l’equilibri territorial de Ponent
i que incideixin en un o diversos dels següents eixos estratègics:
– Cures i atenció a les persones
– Accés a l’habitatge
– Generació d’ocupació de qualitat per a col·lectius en situació de vulnerabilitat
– Consolidació del model agroecològic
– Afavorir la transició energètica
– Afavorir la mobilitat territorial
A través del suport a la creació de la nova iniciativa, la finalitat dels premis és la de
promoure l’Economia Social i Solidària a Ponent, així com el model cooperatiu.

Requisits

Els requisits per optar al Premi L'OESST són els següents:

Plantejar una iniciativa econòmica/empresarial que es vulgui desenvolupar segons els criteris de l’Economia Social i Solidària.
Optar per la forma jurídica de cooperativa, de qualsevol de les classes de cooperatives contemplades per la Llei 12/2015.
Estar localitzat (tenir la seu social) en qualsevol de les comarques de Ponent: la Noguera, el Segrià, les Garrigues, el Pla d’Urgell, l’Urgell o la Segarra
Tingui la determinació de constituir-se formalment en els propers 12 mesos. Poden participar-hi també aquells projectes que es trobin en fase de constitució i no hagin realitzat l’escriptura pública de la Notaria en el moment de presentar la seva candidatura.
Poden participar també projectes de transformació o de relleu cooperatiu.
Els projectes participants hauran de comptar amb un mínim de dues persones. En el cas de les cooperatives de treball associat, hauran de ser dues persones físiques, majors de 18 anys. Si s’opta per una altra classe de cooperativa, en les cooperatives de serveis caldran un mínim de dues persones, que poden ser físiques o jurídiques, de la mateixa manera que en les cooperatives de segon grau, on al menys caldrà la presència d’una cooperativa entre les impulsores del projecte. Finalment, si s’opta per una cooperativa de persones consumidores i usuàries, caldrà un mínim de 10 persones consumidores, ja siguin físiques o jurídiques. Aquestes persones seran les que esdevindran sòcies fundadores de la cooperativa.

Dotació pressupostària

En aquesta 3a edició, es reconeixerà amb una dotació de 3.000 euros a la iniciativa cooperativa millor valorada pel jurat.

Lloc presentació

La recepció de candidatures es farà exclusivament per via telemàtica, a través del web de Ponent Coopera

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard