Premis de l’Observatori Català de la Justícia en Violència Masclista 2021 a treballs d’investigació, iniciatives i pràctiques orientats a l’erradicació de les violències masclistes en l’àmbit de la justícia

Inici convocatòria
1 setembre, 2021
Fi convocatòria
30 setembre, 2021
Organisme Otorgant

GENERALITAT DE CATALUNYA - DEPARTAMENT DE JUSTICIA

Objecte

Obrir la convocatòria de l'any 2021, en règim de concurrència competitiva, per a la concessió dels Premis de l'Observatori Català de la Justícia en Violència Masclista a treballs d'investigació, iniciatives i pràctiques orientats a l'erradicació de les violències masclistes en l'àmbit de la justícia, impulsades per ens, particulars, institucions i organismes públics o privats, així com al reconeixement a una llarga trajectòria professional pionera en aquest camp.

Aquesta convocatòria està referida a tesis doctorals, treballs finals de grau i màster i d'altres treballs de recerca, i a les millors iniciatives o pràctiques impulsades o posades en marxa per ens, particulars, institucions i organismes públics o privats en l'àmbit de l'erradicació de les violències masclistes que s'hagin finalitzat o desenvolupat durant l'any 2020.

Dotació pressupostària

La dotació econòmica màxima dels premis és de quinze mil euros (15.000,00 €). A) Sis mil euros (6.000,00 €) destinats al premi a la millor tesi doctoral (categoria A, subcategoria a). B) Tres mil euros (3.000,00 €) destinats al premi al millor treball final de grau o màster (categoria A, subcategoria b). C) Tres mil euros (3.000,00 €) destinats al premi al millor treball de recerca (categoria A, subcategoria c). D) Sense dotació econòmica (0,00 €) al premi a la millor iniciativa o pràctica elaborada, impulsada o posada en marxa per una administració pública, per un ens o entitat del sector públic o per un òrgan judicial que desplegui les seves funcions i actuacions a Catalunya (categoria B, subcategoria a). E) Tres mil euros (3.000,00 €) destinats al premi a la millor iniciativa o pràctica elaborada, impulsada o posada en marxa per institucions, organitzacions, professionals, empreses o entitats privades amb seu social o delegació a Catalunya (categoria B, subcategoria b). F) Sense dotació econòmica (0,00 €) al premi a una llarga trajectòria professional, d'un mínim de 10 anys, que hagi estat pionera en l'àmbit de la justícia per a l'erradicació de les violències masclistes (categoria C).

Lloc presentació

Les sol·licituds de participació corresponents a les categories A i B s'han de presentar en el termini i en els termes que s'estableixin a la resolució de convocatòria i obligatòriament de manera telemàtica, per mitjà del formulari de sol·licitud disponible a l'apartat Tràmits del web de la Generalitat de Catalunya (http://web.gencat.cat/ca/tramits). La signatura de la sol·licitud s'haurà d'efectuar a través d'un certificat electrònic o a través de l'IdCAT Mòbil.

Categories

Categoria A:

Subcategoria a: A la millor tesi doctoral no publicada, que hagi estat presentada i qualificada en qualsevol de les universitats catalanes, que versi sobre qualsevol aspecte relacionat amb la resposta del sistema de justícia en relació amb l’erradicació de les violències masclistes, des de tota mena de perspectives, siguin jurídiques, criminològiques, econòmiques, sociològiques, polítiques, etc.

Subcategoria b: Al millor projecte final de grau o màster que versi sobre qualsevol aspecte relacionat amb la resposta del sistema de justícia en relació amb l’erradicació de les violències masclistes, des de tota mena de perspectives, siguin jurídiques, criminològiques, econòmiques, sociològiques, polítiques, etc., i presentats i qualificats en qualsevol de les universitats catalanes, col·legis professionals o d’altres corporacions de dret públic.

Subcategoria c: Al millor treball de recerca no publicat que versi sobre qualsevol aspecte relacionat amb la resposta del sistema de justícia en relació amb l’erradicació de les violències masclistes, des de tota mena de perspectives, siguin jurídiques, criminològiques, econòmiques, sociològiques, polítiques, etc., que no s’emmarqui en les categories anteriors i que no hagi rebut una beca de recerca del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada.

Categoria B:

Subcategoria a: A la millor iniciativa o pràctica elaborada, impulsada o posada en marxa per una administració publica, per un ens o entitat dels sector públic o per un òrgan judicial que despleguin les seves funcions i actuacions a Catalunya per a l’erradicació de les violències masclistes, en l’àmbit de la justícia.

Subcategoria b: A la millor iniciativa o pràctica elaborada, impulsada o posada en marxa per institucions, organitzacions, professionals, empreses o entitats privades amb seu social o delegació a Catalunya per l’erradicació de les violències masclistes, en l’àmbit de la justícia.

Categoria C:

A una llarga trajectòria professional, d’un mínim de 10 anys, que hagi estat pionera en l’àmbit de la justícia per l’erradicació de les violències masclistes.

Candidats

Categoria A:

Subcategoria a: Les persones autores d’una tesi doctoral, qualificada i no publicada, que versi sobre qualsevol aspecte relacionat amb la resposta del sistema judicial en l’erradicació de les violències masclistes, presentada en qualsevol de les universitats catalanes.

Subcategoria b: Les persones autores d’un projecte final de grau o màster que versi sobre qualsevol aspecte relacionat amb la resposta del sistema judicial en l’erradicació de les violències masclistes, presentat en qualsevol de les universitats catalanes, col·legis professionals o d’altres corporacions de dret públic.

Subcategoria c: Les persones autores d’un treball de recerca que versi sobre qualsevol aspecte relacionat amb la resposta del sistema judicial en l’erradicació de les violències masclistes, des de tota mena de perspectives, siguin jurídiques, criminològiques, econòmiques, sociològiques, polítiques, etc., i que no s’emmarquin en les categories anteriors.

Categoria B:

Subcategoria a: Qualsevol administració o organització pública o òrgan judicial amb àmbit d’actuació a Catalunya que hagi elaborat o posat en marxa pràctiques o iniciatives en matèria de justícia relacionades amb l’erradicació de les violències masclistes.

Subcategoria b: Institucions, professionals, empreses o entitats privades amb seu social o delegació a Catalunya que hagin elaborat o posat en marxa pràctiques o iniciatives en matèria de justícia relacionades amb l’erradicació de les violències masclistes.

Categoria C:

Persones que, dins del seu àmbit professional, desenvolupen o hagin desenvolupat la seva carrera posant el focus en l’erradicació de les violències masclistes d’una manera pionera i, per tant, digna de ser reconeguda.

Característiques

Els treballs d’investigació, iniciatives i pràctiques en l’àmbit de la justícia per a l’erradicació de les violències masclistes (categories A i B) s’han d’haver executat en el termini o període que s’establirà en cadascuna de les convocatòries anuals.

Termini de presentació de candidatures

El termini de presentació de les sol·licituds, pel que fa als premis de les categories A i B, és de 30 dies naturals comptats de l’endemà de la publicació d’aquesta convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. El darrer dia del termini es podran presentar les sol·licituds fins a les 14 hores.

Pel que fa al premi de la categoria C, no s’ha de presentar cap sol·licitud, ja que les candidatures seran proposades, indistintament, per membres del ple de l’Observatori Català de la Justícia en Violència Masclista o per membres del jurat, segons estableix el punt 5 de les bases reguladores.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard