Premis Erasmus+ Esport #BeInclusive: promoure la inclusió social a través de l’esport

Inici convocatòria
29 juny, 2022
Fi convocatòria
29 setembre, 2022
Organisme Otorgant

Generalitat de Catalunya. Departament d'Acció Exterior i Govern Obert

Els premis europeus de l’esport #BeInclusive 2022 tenen com a objectiu premiar i donar visibilitat als millors projectes que han donat suport a la inclusió a través de l’esport. Els projectes poden incloure col·lectius desfavorits, com ara persones amb antecedents socials, econòmics o educatius difícils, persones amb discapacitat, problemes de salut o diferències culturals, etc. 

Aquests premis també donaran suport a la igualtat de gènere. També contribuiran a la pau mitjançant la integració de migrants i refugiats. A més de premiar organitzacions específiques, els #BeInclusive EU sport Awards 2022 també donaran visibilitat i donaran suport a la difusió d’idees, iniciatives i bones pràctiques innovadores a tot Europa. 

  

Els premis inclouen les tres categories següents: 

Promoure la igualtat de gènere en l’esport “Be Equal” 

Projectes que promoguin l’apoderament i la participació de dones i nenes en l’esport. Aquesta categoria celebraria els models a seguir que fan realitat la igualtat de gènere donant un exemple inspirador. 

  

  • Primer premi: 10.000 € 
  • Segon premi: 2.500 € 
  • Tercer premi: 2.500 € 

  

Esport per la Pau 

Projectes que utilitzin l’esport com a vehicle per promoure la pau i els valors europeus. Aquesta categoria s’adreçaria especialment a les iniciatives que promoguin la inclusió de refugiats, com ara en el context de la guerra d’Ucraïna. 

  

  • Primer premi: 10.000 € 
  • Segon premi: 2.500 € 
  • Tercer premi: 2.500 € 

  

Trencar barreres en l’esport 

Projectes esportius que fomenten la inclusió, el diàleg i la tolerància, destacant els beneficis de la comprensió i la superació dels obstacles a la participació. Aquesta categoria premiaria iniciatives que donen suport a col·lectius desfavorits, com ara minories ètniques, persones amb discapacitat o joves vulnerables, per afrontar reptes socials. 

  

  • Primer premi: 10.000 € 
  • Segon premi: 2.500 € 
  • Tercer premi: 2.500 € 

  

Aquesta competició afecta qualsevol organització o autoritat pública (no són elegibles les persones físiques) que hagi desenvolupat amb èxit un projecte esportiu orientat a la inclusió, realitzat als estats membres de la UE o tercers països associats al programa. Els projectes no seran necessàriament projectes transnacionals ni necessàriament comptaran amb el suport de la UE. 

  

Pressupost: 45.000 €        |        Data límit: 29/09/2022 

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard