Comença la Crida Internacional d’obres per Humoràlia 2023

La Coordinadora d'ONGD i aMS de Lleida publica les bases i obre el període de recepció d'obres per a l'exposició biennal Humoràlia 2023, que enguany es centrarà en la Cultura de la Pau.

La Crida Internacional d’obres d’humor gràfic amb temàtiques vinculades als Drets Humans nascuda de la col·laboració entre la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida i l’associació cultural Humoràlia, obre una nova edició dedicada a la Cultura de la Pau

Enguany es compleixen 14 anys de l’inici de la col·laboració i de la proposta de certament, que va començar el 2009 amb la il·lustració dels Objectius de Desenvolupament del Mil·leni. Des d’aquella primera edició, el concurs internacional ha proposat diverses temàtiques com les Desigualtats (2011), o les migracions forçades (Nòmades, 2017), els Drets de les Dones (Dones en Moviment, 2019) i l’última, sobre l’emergència climàtica.

El títol de l’edició de 2023 és “La pau és el camí” i està centrat en la Cultura de la Pau com a única garantia de supervivència humana en un context global de conflictes bèl·lics, augment de la despesa militar a nivells històrics, rearmament d’Europa fins a nivells superiors a la Guerra Freda, armament cada cop més modern i amb méscapacitat destructiva, i una crisi climàtica alimentada per la dependència dels combustibles fòssils, dels quals la indústria militar necessita quantitats ingents. El conflicte a Ucraïna i la carrera armamentística europea representen una greu amenaça per la seguretat de totes les persones, pel perill d’una escalada que pugui portar a un enfrontament amb armes nuclears i de repercussions incalculables. El conflicte ha portat conseqüències a nivell mundial: crisi energètica, crisi alimentària, augment dels preus dels aliments, milions de persones refugiades… No oblidem també que a part de la guerra a Ucraïna, al món hi ha més de 30 conflictes vigents, que provoquen mort, destrucció i greus crisis humanitàries com és el cas del Iemen, Sudan, Agfanistan o República Democràtica del Congo.

És necessari, doncs, rescatar el discurs pacifista i l’esperit ciutadà que va dur al carrer milers de persones per dir NO a la Guerra, ara fa 20 anys, amb l’inici de la guerra d’Iraq. Per això, aquesta exposició vol contribuir a sensibilitzar i a promoure la Cultura de la Pau, que va més enllà de l’erradicació de les guerres (la pau no és només l’absència de conflictes), per a construir un món lliure de violències, desigualtats i opressions.

Des de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida estem convençuts del potencial de l’art per a l’ educació transformadora, ja que el llenguatge visual, de la creativitat, del periodisme gràfic, de l’animació, ens connecta molt més amb la nostra sensibilitat.

Per aquest motiu a la Coordi apostem per activitats com Humoràlia, una crida internacional de dibuixants i artistes gràfics per il·lustrar una temàtica vinculada amb els Drets Humans, aquest any amb l’objectiu de sensibilitzar i estimular la reflexió sobre la necessitat d’actuar per una Cultura de la Pau.

Al certamen pot participar qualsevol artista professional o amateur, d’arreu del món, fent arribar com a màxim 3 obres en format DIN A4 a per e-mail a odm@coordinadora-ongd-lleida.cat a 300 dpi en format JPG o JPE, fins el 25 de juny de 2023.

Degut al caràcter solidari de la Mostra, les obres seleccionades no seran premiades amb cap quantitat econòmica però passaran a formar part de l’exposició itinerant i del catàleg que s’editarà amb les 50 obres finalistes, elegides per un jurat format per especialistes qualificats en la Solidaritat i en l’Humor Gràfic.

Us animem a participar de la Mostra i a fer-ne difusió. Podeu descarregar i consultar les bases completes, disponibles en català, castellà, anglès i francès aquí:

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard