Crida internacional per protegir les dones afganeses

Actrius, periodistes i escriptores espanyoles han llençat una petició instant a la comunitat internacional a obrir fronteres a la població d'Afganistan, especialment les dones, que fugen de l'amenaça taliban.

Les periodistes  Maruja Torres y Rosa Montero, juntament amb l’exdirectora de El País, Soledad Gallego Díaz, i la presidenta de l’Agència EFE, Gabriela Cañas, han iniciat una recollida de firmes virtual per demanar a la comunitat internacional una “atenció preferent” a les dones afganeses que vulguin sortir del país.

La petició ha arribat a les 116 mil signatures en només 4 dies, majoritàriament d’altres dones de l’àmbit acadèmic, del periodisme, l’activisme, les arts escèniques i la televisió, tot i que està oberta també “al suport de tots els homes que vulguin sumar-s’hi” i encara està rebent adhesions:

“Nosaltres, dones de tot el món, conscients que la nostra reivindicació d’igualtat és insiperable de la llibertat i la dignitat de les persones que avui estan greument i brutalment amenaçades a Afganistan, i conscients també que les amenaces dirigides contra les afganeses pel simple fet de ser dones sumen una crueltat intolerable i adicional a la que pateixen els afganesos de qualsevol condició, fem una crida urgent a la comunitat internacional per a que:

  1. Exigeixi al poder taliban mantenir obertes les fronteres perquè totes les persones que desitgin abandonar Afganistan fugint d’un poder fanàtic imposat per la força de les armes puguin fer-ho en unes mínimes condicions de seguretat.
  2. Respecti els deures elementals de solidaritat i compassió humana admetent als vols i convois de repatriació d’estrangers al major nombre possible d’afganesos i afganeses en perill imminent, estiguin o no al servei d’Estats o institucions que els talibans considerin enemics.
  3. Presti atenció preferent a les dones en especial situació de risc, ja sigui per haver desenvolupat tasques professionals prohibides pels talibans, assistit a escoles i universitat,s conduït la seva vida al marge d’una moral fanàtica o qualsevol altre motiu.

L’exigència que el poder taliban mantingui obertes les fronteres a qui desitgi abandonar Afganistan porta a el compromis simètric per part dels membres de la comunitat internacional, i que nosaltres també reclamem amb energia, l’acollida de refugiats i refugiades d’Afganistn, col·laborant en el seu cas a alleujar la pressió que un èxode massiu podria suposar als països limítrofs”.

Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard