Crida internacional per protegir les dones afganeses

Actrius, periodistes i escriptores espanyoles han llençat una petició instant a la comunitat internacional a obrir fronteres a la població d'Afganistan, especialment les dones, que fugen de l'amenaça taliban.

Les periodistes  Maruja Torres y Rosa Montero, juntament amb l’exdirectora de El País, Soledad Gallego Díaz, i la presidenta de l’Agència EFE, Gabriela Cañas, han iniciat una recollida de firmes virtual per demanar a la comunitat internacional una “atenció preferent” a les dones afganeses que vulguin sortir del país.

La petició ha arribat a les 116 mil signatures en només 4 dies, majoritàriament d’altres dones de l’àmbit acadèmic, del periodisme, l’activisme, les arts escèniques i la televisió, tot i que està oberta també “al suport de tots els homes que vulguin sumar-s’hi” i encara està rebent adhesions:

“Nosaltres, dones de tot el món, conscients que la nostra reivindicació d’igualtat és insiperable de la llibertat i la dignitat de les persones que avui estan greument i brutalment amenaçades a Afganistan, i conscients també que les amenaces dirigides contra les afganeses pel simple fet de ser dones sumen una crueltat intolerable i adicional a la que pateixen els afganesos de qualsevol condició, fem una crida urgent a la comunitat internacional per a que:

  1. Exigeixi al poder taliban mantenir obertes les fronteres perquè totes les persones que desitgin abandonar Afganistan fugint d’un poder fanàtic imposat per la força de les armes puguin fer-ho en unes mínimes condicions de seguretat.
  2. Respecti els deures elementals de solidaritat i compassió humana admetent als vols i convois de repatriació d’estrangers al major nombre possible d’afganesos i afganeses en perill imminent, estiguin o no al servei d’Estats o institucions que els talibans considerin enemics.
  3. Presti atenció preferent a les dones en especial situació de risc, ja sigui per haver desenvolupat tasques professionals prohibides pels talibans, assistit a escoles i universitat,s conduït la seva vida al marge d’una moral fanàtica o qualsevol altre motiu.

L’exigència que el poder taliban mantingui obertes les fronteres a qui desitgi abandonar Afganistan porta a el compromis simètric per part dels membres de la comunitat internacional, i que nosaltres també reclamem amb energia, l’acollida de refugiats i refugiades d’Afganistn, col·laborant en el seu cas a alleujar la pressió que un èxode massiu podria suposar als països limítrofs”.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard