Nova crida de la Coordinadora a fer l’objecció fiscal per no finançar les guerres i l’armament

Foto de Nataliya Vaitkevich de Pexels
L’acció impulsada per la federació d’entitats solidàries de la demarcació de Lleida pretén denunciar l’augment de la despesa militar en els pressupostos de l’Estat espanyol com a resposta a la guerra a Ucraïna.

Per 12è any consecutiu, la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida promou l’objecció fiscal a la declaració de la renda com una “eina de desobediència civil no violenta” en contra de la despesa militar. L’acció consisteix a separar una part de l’impost sobre la renda i desviar-la cap a un projecte social i solidari. 

La federació d’entitats que treballen per la pau i els drets humans rebutja l’auge dels discursos bel·licistes i crítica amb duresa l’escalada de la despesa militar a l’Estat Espanyol arran de la guerra a Ucraïna. Al mateix temps, també fa una crida a “desarmar els impostos” per destinar aquests recursos a la garantia dels drets (com la salut, l’educació o l’habitatge) a totes les persones i amb el propòsit de reivindicar un món sense guerres.

En aquest sentit, la Coordinadora ha editat un manual per saber com fer l’objecció fiscal en 10 passes i, fins al 23 de juny, ofereix assessorament a totes les persones que hi estiguin interessades.

L’any passat una vintena de persones lleidatanes van fer l’objecció fiscal amb la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida. Enguany, l’objectiu és augmentar-ne el nombre després “que l’emergència climàtica i la crisi provocada per la Covid-19 hagin demostrat la inutilitat de la despesa militar com a resposta efectiva als reptes globals als quals s’enfronta el planeta”. 

La Coordinadora considera un “autèntic despropòsit” inflar la carrera armamentística i optar per la via militar per fer front als reptes de seguretat a Europa. Alhora, exigeix que totes les polítiques públiques promoguin la idea de seguretat humana, posin la vida de les persones al centre i avancin en la construcció d’un horitzó de pau. 

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard