La Coordinadora d’ONGD demana un impuls a les polítiques de cooperació en el nou mandat de la Diputació

Un informe encarregat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD), l’Ajuntament de Lleida i la mateixa Diputació, recomana enfortir l’Ajut Oficial al Desenvolupament i donar suport als municipis de la demarcació en la implementació dels ODS.

En l’inici del nou mandat de la Diputació de Lleida, la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida demana recuperar el compromís de destinar el 0,7% dels recursos a països empobrits com a forma de reparació històrica, tal com van fixar les Nacions Unides l’any 1972.

La federació d’entitats solidàries es mostra preocupada per l’estat de les polítiques de cooperació, pau i drets humans a la demarcació de Lleida i demana que s’impulsin en el nou mandat. En aquest sentit, recorda que l’administració supramunicipal no ha obert cap convocatòria de subvenció de cooperació al desenvolupament ni d’educació per la transformació social des de l’any 2015. 

La Coordinadora insta el nou executiu a reprendre les polítiques de cooperació al desenvolupament i Educació per la Transformació Social i demana que la Diputació de Lleida esdevingui un actor clau de la cooperació descentralitzada.

Diagnosi de l’Ajuda Oficial al Desenvolupament (AOD) a Lleida

En aquest context, un informe encarregat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD), la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Lleida, presentat el febrer del 2023, recomana “enfortir l’ajuda oficial al desenvolupament des de la mateixa Diputació de Lleida, mitjançant convocatòries públiques anuals, i reforçar el departament que treballa en cooperació internacional”

Així mateix, es destaca la Diputació com un actor clau per promoure la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) als municipis lleidatans i per facilitar eines, idees, recursos i formació en Ajuda Oficial al Desenvolupament als diferents consistoris.

La Coordinadora d’ONGD i aMs de Lleida allarga la mà al nou govern, reafirma la seva plena disposició a col·laborar amb les institucions que impulsin polítiques per la  garantia i protecció dels drets humans i estarà amatent a les propostes vinculades a cooperació internacional que tingui el nou executiu. 

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard