La Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida edita una guia per “Desarmar els nostres impostos” en la declaració de la renda

La Coordinadora publica anualment un manual per realitzar l'Objecció Fiscal a la despesa militar a la declaració de la renda, una forma no violenta de desobediència i protesta contra l'augment històric de la despesa militar.

Un any més, des de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida promovem l’Objecció Fiscal a la Despesa Militar. Una forma de desobediència pacífica per mostrar el rebuig a una gestió poc transparent dels impostos i dels pressupostos, que un cop més prioritzen la despesa militar a la despesa social malgrat l’augment de les desigualtats i la inflació que amenaça en arrossegar cada cop més famílies a la pobresa i l’exclusió social.

Exigim la Desmilitarització dels PGE, en un moment que, degut a la guerra a Ucraïna, la despesa militar mundial ha assolit un nou rècord, enfilant-se fins als 2,24 bilions de dòlars i l’Estat espanyol, que amb un augment del 26% respecte a la despesa militar de l’any passat, supera el 2% del PIB.

Davant aquest panorama, i davant una carrera armamentística a Europa sense precedents des de la Guerra Freda, i l’amenaça d’una escalada que desemboqui en una guerra nuclear, cada cop resulta més urgent Desmilitaritzar els impostos i els PGE. L’Objecció Fiscal a la Despesa Militar torna a presentar-se com un exercici de protesta efectiu per reclamar posar la vida en el centre de les polítiques i els pressupostos, i no l’armament i les guerres.

Per aquest motiu, la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida, per 13è any consecutiu, promou l’Objecció Fiscal a la despesa militar i edita un manual per a Desarmar els impostos. Si no vols que els teus impostos contribueixin al finançament de guerres, exèrcits i armament, pots seguir els 10 passos del Manual per fer Objecció Fiscal en la declaració de la renda. Aquí podeu descarregar el Manual d’Objecció Fiscal 2022.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard