Desmilitaritzem l’Educació critica la sentència que permet que Defensa pugui participar cada any a la fira de FP de Lleida

La plataforma exigeix que en espais educatius, de formació i de lleure les forces armades no hi han de ser presents

Comunicat de Desmilitaritzem l’Educació Lleida davant la sentència del jutjat de primera instància número 5 de Lleida en relació a la participació del ministeri de defensa en la fira de formació i ocupació de Lleida.

-La participació del Ministeri de Defensa en aquest espai educatiu i de formació contravé el Codi Ètic aprovat per Fira Lleida i la moció 55/XI del Parlament de Catalunya “Per la desmilitarització de Catalunya”, aprovada el 2016.

-La presència de l’Exèrcit en espais educatius, de formació o de lleure no és altra cosa  que una forma de reclutament encobert de personal. 

-De cap manera no es pot legitimar davant dels adolescents i dels joves l’ús de la força, de la força de les armes. Allò que cal és avançar en la Cultura de Pau, que és la que pot  garantir el benestar i el progrés de totes les societats, també de la nostra.

-Si cada vegada, com afirma la sentència, la tasca de les forces armades és més civil que militar, per què creix la despesa armamentística en un 22,7% en els pressupostos generals de l’Estat per al 2022? És per apagar incendis o per desinfectar residències aquest increment?

-Si l’Exèrcit assumeix tasques civils -incendis, desastres naturals, COVID- vol dir que falten bombers, agents rurals, personal de protecció civil o personal sanitari.

-No exhibir armes -només faltaria- no significa que no siguin les “eines de treball” de qui es promociona en aquests espais. Tothom sap que les armes són consubstancials als exèrcits. Creiem que la despesa armamentística és una despesa inútil, immoral i insolidària, més encara en una època de crisi social i econòmica i quan la societat té greus mancances d’habitatge, d’ocupació i de salaris justos, d’ajuts per la dependència, de finançament adequat en l’àmbit de la salut o de l’educació, de pensions públiques dignes.

-Denunciem la persistència de la judicialització quan es qüestiona la presència de les FFAA en espais educatius i de formació i exigim respecte per les decisions preses pels organitzadors d’aquests espais.

Reiterem que en espais educatius, de formació i de lleure les forces armades, amb uniforme o sense, amb armament o sense, no hi han de ser presents. Perquè  “Les armes no eduquen, les armes maten”.

Text: Desmilitaritzem l’Educació Lleida

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard