Els centres educatius de Lleida iniciaran el 2023 amb una acció col·lectiva pel Dia Escolar de la No Violència i la Pau

La proposta per al DENIP de la Coordinadora d'ONGD i aMS de Lleida consistirà en la realització d'instal·lacions artístiques a l'espai públic per part de l'alumnat d'instituts i escoles de Lleida

El 30 de gener se celebra el DENIP, Dia Escolar de la No Violència i la Pau arreu del món. Un dia per a posar èmfasi sobre la importància de l’educació per la pau i la promoció de la cultura de la pau i la concòrdia.

La Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida, amb el suport de l’Ajuntament de Lleida, el Pla Educatiu d’Entorn i el Centre d’Art la Panera ha elaborat una proposta per a poder treballar la cultura de la pau a l’aula al llarg de l’any, i no només concentrar la celebració el dia 30 de gener.

Enguany, la proposta s’ha centrat en la temàtica de la Comunicació No Violenta i l’anàlisi de com ens comuniquem, quins efectes té sobre la salut mental i emocional de l’alumnat, posant com exemple les conseqüències de l’assatjament escolar o bullying.

La primera fase del DENIP va consistir en una formació sobre Comunicació No Violenta per a professorat, orientada a realitzar una pràctica amb l’alumnat que es pugui replicar a totes les escoles, i que va tenir lloc a principis de novembre.

Ara es prepara la Fase 2 del DENIP, que vol omplir 3 places de Lleida (Ricard Vinyes, Camps Elisis i Parc de l’aigua) d’alumnat amb la creació col·lectiva d’una instal·lació artística sobre el bullying i la comunicació afectiva, basada en l’obra de l’artista catalana Alícia Framis, el dia 30 de gener.

A l’activitat s’hi han inscrit més de 700 alumnes de diferents centres i escoles de Lleida, i encara hi ha la possibilitat d’inscriure-s’hi a través del formulari que es troba a la web de la Coordinadora d’ONGD, on també es pot trobar tota la informació sobre la proposta del DENIP i es poden descarregar materials educatius. L’última fase del DENIP 2023 se celebrarà en el marc del festival ANIMAC, a finals del mes de febrer.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard