El dret a l’habitatge i l’acollida de les persones temporeres, protagonistes d’una jornada de debat a l’Aula Magna de l’IEI

L’objectiu és promoure les bones pràctiques existents en la campanya agrària

Arrels Sant Ignasi, Càritas Diocesana Lleida, Fruita amb Justícia Social i la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida, organitzen aquest dissabte 8 d’octubre la jornada “Dret a l’habitatge i models d’acollida en el treball agrari” en el marc de la campanya “La vida al centre”, impulsada per la federació d’entitats solidàries. Experts en l’àmbit acadèmic, representants institucionals i del sector empresarial i membres del teixit associatiu es donaran cita a l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs a partir de les 9.30h del matí. 

En els darrers anys, l’acollida de les persones -la majoria d’elles migrants- que venen a les comarques de Ponent a la recerca de feina a la campanya de la fruita, ha estat objecte de debat públic i ha generat un intens impacte mediàtic. Amb aquesta jornada, les entitats organitzadores volen posar sobre la taula “propostes concretes” per tal de revertir la precarietat residencial que viuen algunes persones i promoure les bones pràctiques existents a la campanya agrària. 

La jornada inclou una conferència inicial a càrrec de l’Özgür Güneş Öztürk, investigadora en ciències socials de la Universitat de Lleida i la Maria Santos Sastre, tècnica de Càritas Espanyola, que faran una primera aproximació a l’estat de la situació. A continuació, hi haurà una taula rodona amb diferents experiències d’acollida en el treball temporal agrari i, finalment, la jornada clourà amb una fila zero on diferents càrrecs institucionals del territori podran exposar la seva visió i les polítiques que ja s’estan executant en l’àmbit de les seves competències. 

A més, durant el matí, es podrà visitar l’exposició “Trencant fronteres internes” de l’Institut de les Desigualtats i Garrigues Cooperació Internacional i es podrà gaudir de l’espectacle artístic i la mostra coreogràfica de l’artista Sabel Mendi. 

Inscripcions i més informació: https://www.coordinadora-ongd-lleida.cat/dret-habitatge-i-models-acollida/

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard